Güncel Siyaset

“Giresun İçin İstediğimiz Yapılana Dek Mücadelemiz Sürdürülecektir”

İl Genel Meclisi CHP Grup Bşk. V. Mehmet Yılmaz; “Geçmişte Giresun için gurur duyduğumuz ve övündüğümüz ancak 21 yıllık AKP iktidarında elimizden yitip giden ayrıcalıklarımız bizi bölgesinde en geride kalan iller sınıfına düşürmüştür.” dedi.

“Giresun İçin İstediğimiz Yapılana Dek Mücadelemiz Sürdürülecektir”

İl Genel Meclisi Nisan Ayı Toplantısında açıklamalarda bulunan Yılmaz; “Siyasette Giresunlunun bol kepçe oyuyla iktidar gücünü elinde tutanlar, salt kendi ideolojik bakışları, sırf  kendi yaşam tarzı, zevk ve beğenileri ışığında, Giresun halkının ne  düşündüğünü dahi merak etmeden iş ve işlemler yaptırmışlar, yine halkın malını mülkünü kamu yararı gözetmeksizin bir mirasyedi  anlayışı ile satmışlar, hatta 5 Milyona satıp, 69 Milyona geri almışlar (Örnek: SEKA) İğneden ipliğe satmışlar (İl Özel İdaresi’nin gayrimenküllerinin satışı gibi), yıkmışlar, yenisini hala yapamamışlar (Kültür Merkezi örneği) yapmışlar, bazen de yaptığını yeniden yıkmışlardır (Limandaki silo ve depolar gibi.) Sonuç ortada, daha önce de söylemiştik. Sadece 28 plakası olan bir köy gibi şimdilerde Giresun.

Giresun Merkez Şehir içi geçişini, zamanında  doğru müdahale edip, tünel ve viyadüklerle şehrin güneyine atamadığımız için, bugün “Güney Çevre Yolu Projesi” ile günah çıkarmaya çalışıyoruz. Değerli arkadaşlar AKP iktidara geldiğinde pekala özellikle Giresun Şehir içi geçişi ve dolgu alanlarını halka sorarak, Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarının görüşlerini alarak Belediye ile Merkezi İdarenin kaynakları ile tıpkı komşumuz Ordu ve sahil ilçelerinde olduğu gibi Turizmi, Sosyal  ve Kültür-Sanat yaşamını canlandıracak, geliştirecek projelerle donatabilirdi. Bu şehrin, bir deniz şehri olduğu unutturuldu Giresun halkına.

8 Km’lik deniz kenarında her yerde denize girilmesin, denize ayağını sokmasın, denizle kucaklaşmasın diye yol dahil deniz dolgularındaki imalatlar ve demir parmaklıklar ile insanlarımız cezalandırılmış ve denize yabancılaştırılmıştır. Kısacası AKP iktidarı, Giresun’un tarihinden gelen modern, sosyal ve Kültür-Sanat canlı yaşamını maalesef söndürmüştür. Deniz kenti estetiğinden yoksun, betona gömülü imalatlarınızla önce Özel İdareyi batırıp, yasaya aykırı olmasına rağmen tüm dolgu alanındaki varlıklarını da Giresun Belediyesi’ne hediye ettiniz. Giresun Merkez’de başta halkımızı canından bezdiren Trafik Yoğunluğunu ortadan kaldıracak ve şehre derinlik kazandıracak ve nefes aldıracak “Güney Çevre Yolu Projesi” mutlaka gelmekte olan Millet İttifakı İktidarının önceliği olacaktır. Devamında toplama yolun taşıt trafiğinden çıkarılması sadece halkın kullanması ve demir parmaklıklar sökülerek insanlarımızın yeniden kolaylıkla denizle buluşması sahil boyunca her yerde sağlanacaktır.

Bu proje ile ilgili görüş ve önerilerimizi ilk kez 2018 yılında İl Genel Meclisimizde yaptığımız bir sunumla halkımız ile paylaşmış, sonraki yıllarda da en çok gündeme taşıdığımız konulardan birisi olmuştur. Ta ki istediğimiz gibi yapılana dek bu mücadelemiz sürdürülecektir.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL