Genel

Çakırmelikoğlu, Giresun Limanı’nda İncelemelerde Bulundu

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Liman İşletme Müdürü Murat Solak’ı ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Çakırmelikoğlu, Giresun Limanı’nda İncelemelerde Bulundu

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Liman İşletme Müdürü Murat Solak’ı ziyaret etti ve çalışmalar hakkında bilgiler aldı. 1980 li yıllardan itibaren durağan bir yapıya dönüşen Giresun Limanının aktifleştiğini ve faaliyetlerinin çeşitlendiğine dikkat çeken Başkan Çakırmelikoğlu, ithalatın yanında ihracata dönük işlemlerin artırılmasının faydalı olduğuna değindi.

Konteyner taşımacılığında ilk altı aylık görüntüsünün istikrarlı olduğunu belirten Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, “Giresun Limanı’nın özüne uygun faaliyetlerini dün olduğu gibi bugünde destekliyoruz. Konteynır hizmetinin devamını ve limanın daha modern bir hizmet alanına dönüştürülmesi de beklentilerimiz içinde yer almaktadır.” dedi.

Giresun Liman İşletme-Giresunport Müdürü Murat Solak ise, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti ve limanın son bir yılki faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Müdür Solak; “Limana 2024 yılı itibarıyla toplamda 48 adet kuru/sıvı yük gemisi gelmiştir ve gelen bu gemilerle limanımızda 333.103,653 ton elleçleme yapılmıştır.2023 yılı kasım ayı itibarıyla Giresun’a kazandırdığımız konteyner taşımacılığında da önemli mesafe kat ettik.2024 yılı içerisinde limanımıza sekiz adet konteyner gemisi ile 6679 TEU hareketi yapılmıştır. Ayrıca konteyner taşımacılığı yapan MSC firması verileri ışığında Giresun Limanı, Trabzon ve Samsun limanlarını da geride bırakmıştır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL