Bulancak Güncel

Bulancak’ta Engelliler Haftası Kutlandı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Bulancak Engelliler Derneği, Güldenzi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Hayat Şebnem Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri tarafından kutlama programı düzenlendi.

Bulancak’ta Engelliler Haftası Kutlandı

Programa; Bulancak Kaymakamı Ünal Koç, Bulancak Belediye Başkan Yardımcıları Bahtiyar Hüsem, Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü ve Başkan Yardımcısı Selçuk Türkmen, İl Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Modaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Akkaya, İlçe Müftüsü Cevat Erişti, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, Bulancak Muharip Gaziler Dernek Başkanı Dursun Ali Beyaz, Engeliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu, yönetim kurulu üyeleri ile dernek üyeleri, aileler, rehabilitasyon merkezleri öğrencileri, öğretmenleri, Sosyal Hizmet Merkezi Personeli, siyasi partilerden temsilciler de katıldı.

Programın başında konuşma yapan Bulancak Kaymakamı Ünal Koç; “Engelliler haftasında amaç toplumsal bir farkındalık yaratmak. İlimizde ve ilçemizde birçok dernek ve kuruluşlar güzel işler yapıyorlar. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu vesileyle Engelliler haftası kutlu olsun.” dedi.

Ardından söz alan Bulancak Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Selçuk Türkmen; “İlçemizde Bulancak Sosyal Hizmet Merkezi müdürlüğü tarafından; engellilik alanında ilgili mevzuat doğrultusunda başvuru ve değerlendirme işlemleri yapılmakta, engellilere ve ailelerine danışmanlık hizmeti verilmektedir. Engellilerin ihtiyaçları ve durumları değerlendirilmekte, ihtiyacı olan engellilerin özel engelli bakım ve rehabilitasyon merkezlerine ya da huzurevi ve özel bakım rehabilitasyon merkezlerine yerleştirilme işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca, engelli evde bakım hizmetleri kapsamında evinde ağır engelli bulunan vatandaşlarımızın durumları incelenerek engellinin bakımını üstlenen ve durumu uygun olan vatandaşlarımıza maddi yardım yapılmaktadır. Bu kapsamda Türkiye Genelinde beş yüz altmış sekiz (568) bin kişi olmakla beraber Piraziz ve Bulancak İlçelerimizde yaklaşık bin kişi bu yardımdan faydalanmaktadır. Bunun yanında Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından engelli vatandaşlarımızın kendilerine de durumunun uygunluğu değerlendirilerek 2022 sayılı kanun kapsamında yardım yapılmaktadır. Bu kapsamda Türkiye Genelinde 346.752 kişi olmakla beraber Bulancak İlçemizde yaklaşık bin kişi engelli aylığı ve 84 kişi engelli yakınlığı aylığından faydalanmaktadır. Fakat her ne yardım adı altında olursa olsun yardım yapmaktan ziyade bizim amacımız engellilerimizi tüketen değil üretime katkıda bulunan bir yapı haline getirmektir. Bu kapsamda da Sayın Belediye Başkanımız Recep YAKAR Beyin büyük katkı ve emekleri bulunmaktadır.

Her yıl ilçemizde Yapılmakta olan Engelliler haftasında Bulancak Belediye Başkanlığı tarafından büyük katkılar sunulmaktadır. Bunun yanında Bulancak Belediyesi olarak İlçemizde Sahil tarafına geçmekte zorlanan özel kardeşlerimiz için iki üst geçir 1 alt geçit olmak üzere 3 kanaldan sahile özel engelli kardeşlerimizin ulaşılması sağlanmıştır. Bunun yanında belediyemiz ile Türk Hilal Derneği katkıları ile ilçemizde Özel kardeşlerimiz için akülü araba, yatak vb. araç gereçler sağlamakla birlikte İlçe sınırları içerisinde yapmış olduğumuz kaldırımlar, geçit güzergâhları vb. Her alanda bizim için Özel olan engelli kardeşlerimizin erişe bilirliğini artırmaya yönelik adımlar attık atmaya da devam edeceğiz. Bu minvalde Türk Hilal Derneğine de katkılarından dolayı çok teşekkür ederim.

İlçemizde kamu, yerel yönetim, sivil toplum ve özel sektör işbirliğinde, toplumun tüm kesimlerinin destekleri ile hayata geçirilen çalışmalar neticesinde, engelli vatandaşlarımızın hayatında önemli gelişmeler sağlanmıştır. Sağlanan bu gelişimin artarak devam etmesi yönünde ilçemizin tüm dinamikleri ile birlikte engellilerimiz için çalışmaya, onların sorunlarını kendi problemlerimiz olarak görmeye ve çözüm yolunda onlarla birlikte yürümeye kararlılıkla devam etmekteyiz. Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.” dedi.

Son olarak konuşma yapan Bulancak Engeliler Derneği Başkanı Mehmet Muslu;

“Değerli misafirler; unutulmamalıdır ki her insan bir engelli adayıdır. Toplum olarak engellilerin bizden beklediği; onları anlayışlı ve önyargısız bir şekilde kabul etmemiz, onların özel insanlar olduğunun farkında olarak hareket etmemizdir. Kıymetli misafirler; devletimiz, engelliler ve engelli hakları konusunda son 15 yılda sosyal devlet olmanın gerekliliğini yerine getirmek adına büyük adımlar atmış ve çok yol kat etmiştir. Bu kapsamda engellilerimizin sosyo-ekonomik ve psiko-sosyal ihtiyaçları başta olmak üzere Türkiye genelinde her yıl belli bir oranda engelli istihdam imkanları açılırken yayınlanan bütün kanun ve yönetmeliklerde engellilerin önündeki engelleri kaldırma konusunda devletimiz tarafından hassasiyetle giderilmekte ve sosyal politikalarımız çağa ayak uyduracak şekilde planlanmaktadır.

Bu minvalde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2828 sayılı kanunun ilgili hükümleri gereğince tüm engel gruplarına yönelik bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin yürütülmesi ve engelli bireylerin toplumsal hayata katılmalarına ilişkin sosyal hizmet programlarının oluşturulması ile yükümlüdür. Bu amaçla; Aile Danışmanlığı ve Eğitimi, Sosyal Rehabilitasyon, Eğitim ve Rehabilitasyon ile yatılı bakım hizmetlerini yürütmektedir.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL