Asayiş Güncel

16 YAŞINDAKİ SILA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI! TÜRKİYE SILA ŞENTÜRK’E AĞLADI

Giresun’da evinde bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

16 YAŞINDAKİ SILA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI! TÜRKİYE SILA ŞENTÜRK’E AĞLADI

Giresun’da evinde bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Sıla Şentürk’ün cenazesi toprağa verildi.


Şentürk’ün cenazesi, baba evinde helallik alınmasının ardından Yalı Mahallesi Camisi’ne getirildi.Cenaze törenine, Şentürk’ün ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez, çeşitli siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Vali Ünlü, cami avlusunda Sıla Şentürk’ ün annesi Asiye ile babası Bekir Şentürk’e taziyelerini iletti.Şentürk’ün cenazesi, İl Müftüsü Ramazan Topcan tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile kabristanında toprağa verildi.
Vali Enver Ünlü, cenaze töreninin ardından gazetecilere, büyük üzüntü yaşadıklarını, 16 yaşındaki bir kız çocuğunu acı şekilde kaybettiklerini söyledi.


“Onu koruyamadık ama tek tesellimiz faili, çok kısa sürede, düzenli ve titiz bir çalışmayla hava limanında kaçmak üzereyken arkadaşlarımız yakaladılar, adalete teslim ettik.” ifadesini kullanan Ünlü, şunları kaydetti:

“Şimdi en büyük temennimiz en ağır cezaya çarptırılması için her türlü delilin toplanması. Adli makamlar tarafından zaten gereği yapılıyor. Adalete caniyi teslim ettik, bizim görevimiz şimdi ailenin acısını paylaşmak. Ben de 3 kız babasıyım. Son olmasını diliyorum. Katil zanlısının daha önce sabıkası olduğu arkadaşlarımız tarafından tespit edildi. Hepimizin başı sağ olsun. Gerekli tedbirleri hep beraber alalım. Bundan sonra bu tür acıların, bu tür katliamların yaşanmaması için toplum olarak, devlet olarak üzerimize düşeni el birliğiyle yapalım. Tüm Türkiye’nin acısı. Devlet büyüklerimiz başta olmak üzere herkes kederli ailemizin acısını paylaştı. O artık 84 milyonun evladı, hepimizin kızı. Başımız sağ olsun.”


Ankara’dan gelerek Sıla Şentürk’ü boğazından bıçaklayarak öldüren Hüseyin Can Gökçek (21), savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Gökçek, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan zanlı, Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL