Genel

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

Engelliler haftasına ithafen bugün Bulancak Özel eğitim ve Güldeniz Rehabilitasyon merkezini ziyaret ettik. Gazetemize konuşan Özel Eğitim Uzman Öğretici Necmettin YOLDAŞ şunları ifade etti.

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI

Engelliler haftasına ithafen bugün Bulancak Özel eğitim ve Güldeniz Rehabilitasyon merkezini ziyaret ettik. Gazetemize konuşan Özel  Eğitim Uzman Öğretici Necmettin YOLDAŞ şunları ifade etti.

‘Engel nedir? Engel kişinin yaşamını sosyal etkileşimi zorlaştıran fiziksel ve ruhsal bozukluğu olan durumlardır. Engel doğuştan önce ve sonrası olabilir, kalıtımsal da olabilir. Ve 8 türde ele alınabilir.

Fiziksel, konuşma, görme, ruhsal bozukluk zihinsel birde hiperaktife gibi, engeller vardır.

Özel eğitime ihtiyacı olan insanlar kimlerdir? Özel eğitime ihtiyacı olan kişiler veya çocuklar dersek kişiler bir değildir. 10 yaşında özel durumu olan bir çocuğu ve özel eğitime ihtiyacı olan çocuğu bir araya getirsek, bunların seviyeleri, düşünceleri, zekaları aynı değildir. Birisi önce öğrenir birisi sonra öğrenir. O anlamda bu çocukları özel eğitime göndermekte yarar vardır. Orada gelişmelerini sağlayarak onların seviyesine getirebiliriz.’

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL