Köşe Yazısı

Vergi Affı Nasıl ve Ne Zaman Uygulanacak?

Son Kabine Toplantısı gerçekleştikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni borç yapılandırma paketine ilişkin detayları açıkladı. Söz konusu paket kapsamında vergi dairelerine vergi, ceza, faiz borçları gibi konular yer alırken vergi affına..

Vergi Affı Nasıl ve Ne Zaman Uygulanacak?

Son Kabine Toplantısı gerçekleştikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni borç yapılandırma paketine ilişkin detayları açıkladı. Söz konusu paket kapsamında vergi dairelerine vergi, ceza, faiz borçları gibi konular yer alırken vergi affına ilişkin açıklamalar gündemde yerini aldı.

Vatandaşlar, “Vergi borçları siliniyor mu, vergi cezaları ne zaman silinecek?” sorularının yanıtı merak etmeye başladı. Yapılandırma paketinin detaylarını incelediğimizde ilk göze çarpan 2 bin liranın altındaki vergi ve cezalar silinmesi. 31 Aralık 2022 öncesinde trafik cezalarınız var ve toplam 2 bin liranın altındaysa cezalar siliniyor. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta vergi dairesine takibe giden borçların silinmesi. Eğer bir kişinin gelir vergisi ve trafik cezasının toplamı 2 bin liranın üstünde ise borçlar silinmiyor, isterse bu kişi yapılandırmadan yararlanabiliyor. Bu kapsamda ölçüt toplam 2 bin lira olarak belirlenmiş. Borç yapılandırma paketinde bir de borçların vadeleri her ay ödeme şartı ile uzatıldı. Önceki yapılandırmalarda en fazla vade 36 ay iken bu vade 48 aya çıkarıldı.  Tabi bunlar şuan için konuşulanlar.

Söz konusu 2 bin liranın altındaki borçların silinmesi için yapılandırmanın içinde olacağı yasa teklifinin önce TBMM’ye sunulması, görüşülmesi, kabul edilmesi ve Resmi Gazete’de yayımlanması gerekiyor. Bu nedenle zaman konusu şuan için belirsiz kalsa da paketin içeriğinin de netleşmesi ancak Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından belirlenecek gibi görülüyor.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL