Köşe Yazısı

Şampiyon Altın Kızlar

Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi finalinde şampiyonluk için parkeye çıkıyor. Pazar gecesi filenin sultanları saat 1:30’ta güçlü rakibi Çin Kadın Voleybol Takımı ile karşılaştı. Müsabakayı bütün voleybol severler TRT Spor..

Şampiyon Altın Kızlar

Filenin Sultanları, FIVB Milletler Ligi finalinde şampiyonluk için parkeye çıkıyor. Pazar gecesi filenin sultanları saat 1:30’ta güçlü rakibi Çin Kadın Voleybol Takımı ile karşılaştı.
Müsabakayı bütün voleybol severler TRT Spor kanalında izlediler. Müsabaka nefesleri kesti.
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, FIVB Milletler Ligi finalinde karşı karşıya geldiği Çin’i 3-1’lik set sonucuyla mağlup ederek organizasyon tarihinde ilk şampiyonluğa ulaştı.
Daniele Santarelli yönetimindeki Filenin Sultanları, daha önce bir kez final oynadığı organizasyonda tarihi bir zafer elde etti.
Yarı finalde Amerika Birleşik Devletleri karşısında aldığı galibiyet sonrası dünya sıralamasında ikinci sıraya yükselen Filenin Sultanları, ABD’nin üçüncülük maçında Polonya’ya mağlup olmasının üzerine finalde Çin’i mağlup edince Dünya sıralamasında ilk sıranın sahibi oldu.
2018 yılında ligi ikincilikle tamamlayan Filenin Sultanları; 2021’de üçüncü, 2019 ve 2022 yıllarında ise 4’üncü olmuştu. Melissa Vargas, Milletler Ligi’nde “En İyi Pasör Çaprazı” ve “En Değerli Oyuncu” seçildi.
A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, 2023 FIVB Kadınlar Milletler Ligi final karşılaşmasında Çin’i mağlup ederek şampiyonluğa ulaşması, ülke voleybolu adına büyük bir gurur kaynağı. Sonuna kadar mücadele ederek, bize bu mutluluğu ve heyecanı yaşatan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı yürekten kutluyor, şampiyonluğa uzanan bu yolda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL