Köşe Yazısı

Özel sektör çalışanları da promosyon talep ediyor

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri de banka promosyonları. Emeklilerin ve kamu çalışanlarının yararlandığı banka promosyonlarından özel sektör çalışanları da yararlanmak istiyor. Aslında konu 2007 yılında Başkanlık genelgesi ile..

Özel sektör çalışanları da promosyon talep ediyor

Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri de banka promosyonları. Emeklilerin ve kamu çalışanlarının yararlandığı banka promosyonlarından özel sektör çalışanları da yararlanmak istiyor. Aslında konu 2007 yılında Başkanlık genelgesi ile gündeme geldi.
20 Temmuz 2007 yılında yayınlanan genelgede “Bankaların, bankacılık hizmetlerinin yanı sıra ‘promosyon’ adı altında ayni ve/veya nakdi ek mali imkânlar da sağlanabilmektedir. Dağıtılacak promosyonlar, ilgili banka tarafından personel adına açılan hesaba her personel için eşit tutarlarda aktarılmak suretiyle altı aylık periyotlarla ödenecektir” ifadeleri yer almaktadır. Yine genelgeye göre banka promosyonu üç kişilik bir komisyon tarafından belirleniyor. Bu komisyon harcama yetkilisinin başkanlığında yetkili sendika temsilcisi ile kurum temsilcisinden oluşuyor. Bu komisyon bankalarla pazarlık yaparak promosyon alınmasını sağlıyor. Kamuda promosyon için kurulan heyetler bankalarla görüşerek mevcut sözleşmeleri yenilemeye başladı. Hatta bazı kamu kurumları bir ihale açarak en yüksek teklifi veren bankayı tercih ediyor. Bu durum bankalar arasında rekabetin büyümesine ve promosyon miktarlarının artmasını sağladı.
Emekli maaşlarıyla başlayan ve kamu çalışanlarının da artık faydalandığı banka promosyonlarından özel sektör çalışanları da yararlanma konusunda talepkar. Ne yazık ki özel sektör çalışanları için henüz yasal bir düzenleme mevcut değil. Tamamen işverenin vicdanına kalmış. Ancak yasal düzenleme ile özel sektör çalışanları banka promosyonundan yararlanabilir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL