Spor

Türkiye 35-28 Güney Kıbrıs

A Milli Erkek Hentbol Takımı 2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası birinci ön eleme turu ilk maçında Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni 35-28 yendi.

Türkiye 35-28 Güney Kıbrıs

İstanbul Ümraniye’de bulunan Haldun Alagaş Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk 20 dakikasına 13-10 skor üstünlüğü ile giren A Milli Takım, ilk yarıyı da 17-14 önde kapadı. İkinci yarıda da skor hakimiyetini koruyan ay-yıldızlı ekip sahadan 35-28 galip ayrıldı.
Maçın rövanşı ise 22 Ocak Cumartesi günü Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde Eleftheria Spor Salonu’nda oynanacak. Karşılaşma TSİ 21.00’de başlayacak. Tur atlayan takım ikinci ön eleme gruplarında mücadele edecek.

Okan Halay yönetimindeki A Milli Erkek Hentbol Takımı’nın Güney Kıbrıs Rum Kesimi maçı kadrosu şöyle; Coşkun Göktepe, Taner Günay, Samet Kanberoğlu, Harun Hacıoğlu, Tahir ilkbahar, Halil İbrahim Özturk, Tuğberk Çatkın, Enes Gümüşok, Onur Ersin, Ozan Erdoğan, Durmuş Ali Tınkır, Ömür Pehlivan, Görkem Biçer, Alperen Arabacı, İlkan Keleşoglu, Atila Zaman

Maçın ardından bir açıklama yapan Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç “Her milli maç büyük önem taşıyor. Bu maçı da kazanmak için çıktık. Şimdi ikinci maçımız var. Sanki hiç bu maç oynanmamış gibi ikinci karşılaşmaya çıkacağız. Rövanşta da Kıbrıs Rum Kesimi’nde galip gelip Avrupa Şampiyonası eleme gruplarına katılmayı hedefliyoruz. 7 farkla kapıyı araladık diyebiliriz. Bugün çok geniş bir rotasyonla oynadık. Sahada mücadele eden çocuklar sonuna kadar formanın hakkını verdi. Son topa kadar savaştılar. Umarım bu turu atlayacağız, gruplara kalacağız” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL