Güncel

Müftülükten Engellilerle Şehit Ailesine Taziye Ziyareti   

İl Müftülüğünce, Şehit Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal’ın Espiye’deki kabri ve ailesi ziyaret edildi. 

Müftülükten Engellilerle Şehit Ailesine Taziye Ziyareti   

Giresun İl Müftülüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla engelli vatandaşlara yönelik birçok etkinlik düzenledi.

İl Müftüsü Ramazan Topcan, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü organizesinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında engelli vatandaşlarla birlikte Şehit Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal’ın Espiye’deki kabrini ve ailesini ziyaret etti.

İl Müftüsü Topcan, Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan İsmail Ünal ve tüm şehitler için dua etti.

Şehit annesi Sema ve babası Fehmi Ünal’ı ziyaret ederek taziye dileklerini ileten Müftü Topcan, “Aziz şehitlerimiz, din-ü devlet, mülk-ü millet, istiklal ve istikbalimiz için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmiştir.  Cesaret dolu mücadeleleriyle tarih boyunca şanlı zaferler elde eden ecdadımız, inanç, azim ve kararlılıklarıyla bize güç ve ilham vermeye devam ediyor. Dün olduğu gibi bugün de zafer, hakkın ve hakikatin yanında yer alan milletimizin olacaktır.

Yurdumuzu bize vatan kılan, kahraman gazilerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Mekanları cennet, makamları âli olsun.” dedi.

Şehit ailesi ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek Müftü Topcan’a ve engelli bireylere teşekkür etti.

Programa İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ömer Çınar, İl Engelli Koordinatörü Güler Aydınoğlu ve İlçe Engelli Koordinatörü Atike Akgün katıldı.

ENGELLER BİRLİKTE AŞILIR

Öte yandan etkinlikler kapsamında Karadeniz Omurilik Felçlileri Derneği’ni ziyaret eden İl Müftüsü Topcan Görele ilçesinde engellilerle bir araya geldi.

Engellilerin her zaman yanında olduklarını ifade eden İl Müftüsü Topcan, “Yüce Rabbimiz katında yaratılmışların en değerlisi mükerrem bir varlık olan insandır. Hastalık ve engellilik, insanı sabır, sebat ve gayretle sonu cennete ulaştıran birer imtihan vesilesidir. Bütün gücünü toparlayıp sıkıntıları metanetle karşılayan insan ebedi kurtuluşa ulaşacaktır. Engellerin birlikte aşılması, sıkıntıların giderilmesi, hayatı zorlaştıran unsurların ortadan kaldırılması ise hepimizin ortak görevidir.

Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, engelli kardeşlerimize ve ailelerine sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam temenni ediyorum.” diye konuştu.

Programa Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, İlçe Müftüsü İbrahim Görmüş, İl Engelli Koordinatörü Güler Aydınoğlu, İlçe Engelli Koordinatörleri Hülya Topal ve Halil Zamba katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL