Genel

“İnsan Hakları Her Gün, Hepimiz İçin Geçerlidir”

CHP İl Başkan yardımcısı Sosyolog Eczacı Elvan Işık Gezmiş yaptığı açıklamada 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutladı.

“İnsan Hakları Her Gün, Hepimiz İçin Geçerlidir”

“İnsan hakkına yakışan en temel hak insan hakkıdır” diyen Gezmiş, 74 yıl önce ilan edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde ırk, dil, din cinsiyet, sosyal köken ayrımı yapılmaksızın insanlara hak ve özgürlükler tanındığını belirterek şu ifadeleri kullandı;
“İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra dünyadaki devletler, bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleştiler. İnsan Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948’de hazırlandı ve 10 Aralık 1948’de Genel Kurulun Paris’te yapılan oturumunda kabul edildi.
İnsan Hakları Günü’nde, ırk, renk, din, cinsiyet, dil, siyasi veya diğer görüşler, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğum veya diğer statüler sebebiyle ayrımı gözetmeksizin herkesin doğal insan haklarına sahip olduğu ilan edilmiştir.
İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi hepimizi güçlendirir. İnsan hakları her gün, hepimiz için geçerlidir. Gün, bugündür!!
Eşitlik, adalet ve özgürlük, şiddeti önler, barışı sürdürür. Kişisel hürriyetler kutsaldır. Engelli kardeşlerimiz, çocuklarımız, kadınlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bu haklarını en geniş biçimde kullanabilmeleri ve daha iyi hayat standartlarına ulaşmaları en temel meselemizdir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL