Güncel

Hafızlık Öğrencileri Bilgide Yarıştı

Giresun İl Müftülüğünce Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerine yönelik “Dini Bilgiler Yarışması” finali düzenlendi. 

Hafızlık Öğrencileri Bilgide Yarıştı

Hacı Miktat Camii’nde düzenlenen yarışmada öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları’ndan çıkan Dini Bilgiler Soru Kitabı’ndan sorular yöneltildi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda Bölge Hafızlık Kur’an Kursu Öğrencisi Cihat Faruk Getmez birinci, Merkez Kız Yatılı Kur’an Kursu Öğrencisi Ezgi Dilşat Kaya ikinci, Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu Öğrencisi Eymen Erdoğan ise üçüncü oldu.

İl Müftüsü Ramazan Topcan öğrencilerin sahih dini bilgi ve güzel ahlak gibi erdemleri öğrenmesinin önemine değinerek, “Sevgili gençler, aslolan hafızı olduğunuz kitabın muhafızı olmaktır. Kur’an-ı Kerim’in hayat veren mesajlarını anlamak, Kur’an ahlakı ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştirmek ve ilminizle amel ederek topluma örnek olmak için çok çalışmalısınız. Okuyan, düşünen, üreten, fikrine güvenen gençler olmalısınız. Zira Kitabı olmayanın sözü olmaz. Söz ve sohbet sahibi olmak isteyen kitaplı olacak. Bilgi teknolojilerini kullanmayı iyi bilin. Ahlak ve dürüstlük en büyük sermayedir. Yarınlarınız aydınlık olsun. Yarışmanın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum, sevgili yavrularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Yarışma dereceye giren öğrencilere ödül takdim edilmesiyle sona erdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL