eğitim Yerel

Giresun’da 23 Bin 255 Öğrenciye Ücretsiz Yemek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ikinci dönemin başlayacağı 6 Şubat 2023 tarihinden itibaren Giresun’da okul öncesi öğrencilerine ve taşımalı öğrencilere ücretsiz yemek verilecek.

Giresun’da 23 Bin 255 Öğrenciye Ücretsiz Yemek

Giresun’da hali hazırda 10 bin 844 öğrenci yemek hizmetinden faydalanmaktadır. Ücretsiz yemek uygulamasıyla toplam 23 bin 255 öğrencinin yararlanacağı uygulamada yemekler ise Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü olan Meslek Liselerinde ve Öğretmenevlerinde hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanacaktır.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ağırlıklı olarak taşımalı eğitim kapsamındaki ve pansiyonlarda kalan öğrencilerin yararlandığı ücretsiz yemek desteğinden 2022’nin başlarında 1,5 milyon öğrencinin yararlandığını, özellikle okul öncesindeki öğrencilere öncelik vererek bu sayıyı 1,8 milyona çıkardıklarını bildirdi. Özer, bu yılın sonuna kadar okul öncesi tüm öğrencilerin ücretsiz yemek desteğinden yararlanmasını sağlayacaklarını, böylece ücretsiz yemek desteğinden faydalanan öğrenci sayısını 5 milyonun üzerine çıkartmayı hedeflediklerini aktardı.
2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin başlayacağı 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle Giresun genelinde 23 bin 255 öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden yararlanacak. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencilerinin hazırlayacağı yemekler, taşımalı öğrencilerin olduğu okulların tamamına ve okul öncesinde okuyan anasınıfı ile anaokulu öğrencilerine ücretsiz olarak verilecek.
Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, “Bakanlığımızın eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için yaptığı uygulamalara ikinci dönem itibariyle bir yenisi daha ekliyor. Meslek lisesi öğrencilerimizin gayet temiz ve sağlıklı ortamlarda hazırladığı yemekleri, taşımalı öğrencilere ve okul öncesinde okuyan minik yavrularımıza sıcak ve lezzetli bir şekilde ulaştıracağız. Ayrıca yemekler, kalori hesabı yapılarak öğrencilerin yaş ve ihtiyaçlarına göre hazırlanacak. Bu uygulamayla birlikte Giresun genelinde 23 bin 255 öğrencimizi ücretsiz yemek hizmetinden faydalandıracağız.” dedi.

 

Haber Merkezi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL