Güncel

“Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” Sona Erdi

Giresun İl Müftülüğü gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak, gençlere yönelik hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla programlar gerçekleştiriyor.

“Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı” Sona Erdi

Bu kapsamda İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizasyonuyla 27-30 Ocak tarihleri arasında 12-14 yaş öğrencilere yönelik “Gençliğe Değer Ara Dönem Eğitim Kampı” düzenlendi.

Kamp gerçekleştirilen kapanış programı ve belge takdim töreni ile tamamlandı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili Yusuf Genç, öğrencilerin tatil dönemlerini değerlendirmek, bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği, adalet ve merhamet duygularıyla yetişmelerine katkı sunmak amacıyla düzenlenen kampın verimli bir şekilde tamamlandığını belirtti.

Öğrencilerin kampta edindikleri kazanımları ve iyilikleri devam ettirmesi gerektiğini vurgulayan İl Müftü Vekili Genç, “Sizler ülkemizin hem istiklali hem istikbalisiniz ve çok değerlisiniz. Devletimiz sizin için tüm imkanlarını seferber etti. En iyi okullarda, en iyi öğretmenlerle eğitim hayatınızı sürdürüyorsunuz.  Sizin göreviniz öğrenciliğinizi en güzel şekilde yerine getirmek ve eğitim hayatınızı başarıyla tamamlamaktır. Yarın önemli görevlere gelmek için bugünden titiz ve disiplinli bir şekilde çalışmanız gerekmektedir.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında güzel faaliyetlere imza atmayı sürdüreceklerini belirten Müftü Vekili Genç, “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin milli ve manevi değerler ekseninde yetişmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerin kamp süresince geçirdiği üç günü dolu dolu yaşayarak buradan güzel şeyler öğrenerek ayrılmasının mutluluğunu yaşıyoruz.  Kampın gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Program belge takdim töreni ve kampa katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesiyle tamamlandı.

Programa İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, Şube Müdürü İsmail Aydın, Manevi Danışmanlar Hacer Şule Adatepe, Asiye Cesur, Şükriye Yağlı, Berat Yazıcı, Kur’an Kursu Öğreticileri Hanife Yıldız, Semra Yakar, Din Görevlileri Yusuf Sekman, Emrah Sarı ve öğrenciler katıldı.

Kız öğrencilerin Merkez Yatılı Kız Kur’an Kursu’nda, erkek öğrencilerin ise Bölge Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nda ağırlandığı üç günlük kamp boyunca, Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in (s.a.s.) hayatı, değerler eğitimi, cemaat ile namaz bilinci dersleri verildi. Kampta, insanlarla iyi ilişkiler kurabilme ve kendini geliştirme ve kitap okuma seminerleri gerçekleştirildi.

Kamp süresince akıl ve zeka oyunları, futbol, masa tenisi, satranç turnuvaları gibi sportif faaliyetler ile bilgi yarışmaları, sinema gösterimi, şiir, musiki ve gezi programları organize edildi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL