Güncel Yerel

“Yoksulluğa, İşsizliğe, Sömürüye Karşı1 Mayıs’ta Alanlara!”

Giresun Demokrasi Platformu, 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin Atatürk Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Yoksulluğa, İşsizliğe, Sömürüye Karşı1 Mayıs’ta Alanlara!”

Basın açıklamasını okuyan ADD Şube Başkanı Oğuzcan Özdemir,

“Bizler; bu ülkenin kamu emekçileri, işçileri, öğrencileri, esnafı, işsizi, çiftçisi, emeklileriyiz. Bizler; adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı, hak aramanın yasaklandığı bir ülkenin emekçileriyiz.  Emeğimizle, alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz.

Bir taraftan üst üste gelen zamlar, diğer taraftan ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız olan demokrasinin, adaletin ve barışın ablukaya alındığı koşullar üzerimize bir karabasan gibi çöküyor. İşte bu zor şartlarda Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta emeğin bayramını kutlamaya hazırlanıyoruz.

“Bu Böyle Gitmez!” 

Dünyada ve ülkemizde kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insan canlarıyla, doğa ise geri dönüşü olmayan tahribatlarla ödüyor. Savaş ve çatışmalarla… Nükleer, termik, jeotermik santralleri, siyanürlü maden aramaları ile… Atmosfere, toprağa saldığı zehirli gazları, atıklarıyla…

Ekolojik krizlere, salgın hastalıklara yol açan,

Her baktığı yerde sadece doların yeşilini, petrolün siyahını gören,

Gölgesini satamayacağı ağacı kesen

Gözü doymak bilmeyen barbarlık sömürü çarklarını milyonlarca işçinin, emekçinin canıyla, kanıyla döndürmeye devam ediyor.

Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal kriz gittikçe derinleşiyor. Rekor üstüne rekor kıran işsizlik, hayat pahalılığı soframızdaki ekmeğimizi küçültüp, geleceğe güvenle bakmamızın önüne set çekiyor.” dedi.

“Bu Sömürü Düzeninin Bize Vereceği Hiçbir Şey Yok!”

Açıklamasına devam eden Başkan Özdemir; “Bize güvencesiz istihdamı, kölece çalışmayı, açlık sınırında bir yaşamı reva gören, Haklarımızı, özgürlüklerimizi ortadan kaldıran, Her seferinde bizim değil, sermayenin, patronların yüzünü güldüren, Bu düzenin bize tek vaadi daha fazla yoksulluk, daha fazla sefalet, daha fazla baskıdır.

Umudu Büyütmek İçin Halktan, Emekten Yana Yeni Bir Başlangıç İçin İnsan, emek ve doğa düşmanı bu düzene ARTIK YETER diyoruz.

Her şeye rağmen gelecek güzel günlere olan umudumuzu kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. Çünkü dünyanın ve ülkemizin neresinde olursa olsun emeğin, emekçilerin sürdürdüğü mücadele üzerimize çöken karabulutları dağıtıyor. Yepyeni bir gün doğuyor.

Biz:

– Emeğin sömürülmediği,

– Herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin ve gelirinin olduğu,

– Ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı,

– Kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği,

-Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulduğu, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırıldığı,

– İstanbul Sözleşmesinin feshinin iptal edildiği, 190 sayılı ILO sözleşmesinin imzalandığı,

– Eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu,

– Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı,

– Haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen KHK’lıların işine geri döndüğü,

– Düşünmenin, düşünceyi ifade etmenin cezalandırılmadığı,

– Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan,

– Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu,

– %1’in değil herkesin mutlu yaşadığı, BİR DÜNYA VE ÜLKE İSTİYORUZ!

Emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir dünya ve ülke hayal değil. Sömürü, yoksulluk ve baskı düzenine karşı el ele verdiğimizde istediğimiz dünya elimizle değecek kadar yakın. Tüm halkımızı 1 Mayıs 2022 Pazar günü saat 12.30’ da Keşap Durağında yapacağımız mitinge davet ediyoruz.

İNSANCA BİR YAŞAM, DEMOKRATİK BİR ÜLKE İÇİN UMUT BİRLİĞİMİZDE, MÜCADELEMİZDE, DAYANIŞMAMIZDA!  BİRLİKTE 1 MAYIS’A!” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL