Güncel

Yılın İlk Müftüler Toplantısı Espiye’de Yapıldı

Giresun’da, 2022 yılının ilk müftüler toplantısı Espiye ilçesinde gerçekleşti.

Yılın İlk Müftüler Toplantısı Espiye’de Yapıldı

Giresun İl Müftülüğü tarafından, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak maksadıyla; İl Müftüsü Ramazan TOPCAN başkanlığında gerçekleşen toplantıya; İl Müftü Yardımcısı Murat MUTLU, Din Hizmetleri Şube Müdürü İsmail AYDIN ve İlçe Müftüleri katıldı.

Tarihi Gülburnu Camii okuma salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Müftüsü Topcan; “Kardeşlerim! Hepinizi muhabbetle kucaklıyorum. Din, Diyanet hayır işlerinde öncü ve önder ahirete intikal eden değerli büyüklerimizi rahmet ve dualarla anıyorum, makamları Cennetler olsun inşallah. Hayatta olan kardeşlerime ve siz değerli hocalarıma şükranlarımı sunuyorum. Rabbim gayretlerinize gayret katsın inşallah. 2022 yılının ilk toplantısı nedeni ile bir aradayız. Yeni yılın hayırlı ve bereketli olmasını Yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum.  Kardeşlerim! Önümüzdeki günlerde nasip olursa Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Sayın Osman TIRAŞÇI hocamızın riyasetlerinde Genel Müdürlerimizi ve Daire Başkanlarımızı İlimizde misafir edeceğiz inşallah. Yürüttüğümüz hizmetleri ve faaliyetlerimizi değerli hocalarımızla birlikte değerlendireceğiz. Kardeşlerim! Sorumluluğu büyük, manevi mesuliyeti de sinesinde barındıran ağır bir görevi ifa etmekteyiz. Hizmetlerde birbirimizin tecrübelerinden de istifade ederek daha güzel işler üretmeliyiz. Güzel hatıralarımız olsun bu topraklarda. Toplumun her bir ferdine karşı görevimiz var. Çok çalışmalıyız çok.” dedi.

Toplantıda; Din hizmetlerinin daha etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi için yapılacak faaliyetlerin yanı sıra; Hafızlık Kur’an kurslarının genel değerlendirilmesi, Camilerde Kur’an eğitimi, Cezaevleri seminer çalışmaları, Engelli kardeşlerimize yönelik faaliyetler, Gençlik bilgi yarışmaları, Çanakkale şehitleri için hatim okunması, Çevre duyarlılığı, Uyuşturucu ile mücadele eğitimleri, Vatandaşa yönelik dergi abone çalışmaları müftülükler bünyesinde oluşturulan gençlik koordinatörlüklerinin gençlere yönelik faaliyetler ile cami dışı din hizmetlerinin yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmalar ve din hizmetlerinde gerçekleştirilecek diğer faaliyetleri ihtiva eden konular da görüşüldü.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL