Genel Güncel

Yesevi Havacılık, alanında ilklere imza atmaya devam ediyor

Avrupa Birliği projesi kapsamında yurtdışından ülkemize stajyer kabulü yapan okul, tersine Erasmus ile sektörü şaşırttı.

Yesevi Havacılık, alanında ilklere imza atmaya devam ediyor

Avrupa Birliği projesi kapsamında yurtdışından ülkemize stajyer kabulü yapan okul, tersine Erasmus ile sektörü şaşırttı. 

Havacılık stajı için zaman zaman yurtdışına gitmek zorunda kalan Türk öğrencilerimiz artık kendi okulunda uluslararası standartlarda yabancı dilde eğitim alabilirken aynı zamanda yurtdışından gelen yabancı uyruklu misafir öğrenciler ile birlikte yüksek standartlarda OJT (on job training) stajlarını da tamamlayabilmekte, bu sayede birbirleriyle kaynaşma ve bilgi alışverişinde bulunma fırsatı da yakalamaktadırlar.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan Henri Coandă Havacılık Teknik Koleji ile İstanbul Anadolu yakasındaki tek Özel Havacılık Lisesi olan YESEVİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında yapılan protokol ile Romanya vatandaşı olan 10.sınıf öğrencisi yirmi kişi üç hafta süren staj programına kabul edildi. Yesevi Havacılık Lisesi kampüsünde yer alan hangardaki gerçek uçak ve jet motorları ile yakıt, hidrolik, oksijen, yangın önleme, iniş takımı, yapısal eğitim setlerinde de pratik eğitim alan öğrenciler, ülkelerine havacılık konusunda yetkin ve donanımlı birer teknisyen ve pilot adayları olarak geri döndüler.

Yirmi öğrenci ve iki öğretmenden oluşan Romanya heyeti, Türkiye’de bulundukları süre zarfında yoğun bir eğitim ve gezi sürecine tabi tutuldu. Sabiha Gökçen Havalimanı Yerleşkesindeki Türk Hava Yolları’na ait Turkish Technic hangarlarını ziyaret eden heyet, uçakları ve yapılan bakım hizmetlerini yerinde gördü.

Stajyer öğrencilerden sorumlu heyet başkanı Gabriela Bojanapol, “Yesevi Havacılık Lisesi ve Turkish Technic büyüleyici. Öğrencileriniz yıl boyu burada staj yaptığı için çok şanslı. Bizleri üç haftalık staj programına kabul ettiğiniz için minnettarız” ifadelerini kullandı.

Yesevi Havacılık Lisesi’nde stajyer öğrencileri ziyaret ederek incelemelerde bulunan Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, Erasmus kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerden ötürü memnuniyetlerini dile getirip bu çalışmaların öncü olması ve yol gösterici olmasını istediğini beyan etti. Eğitimin kapsamı, süresi ve uygulaması konularında eğitmenlerden bilgi alan Kıraç’a okulun 9. Sınıf kız öğrencileri demo bir gösteri sunarak Türk kadının her alanda olduğu gibi havacılıktaki başarısını da kanıtlamaya çalıştılar.

Yesevi Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kodalak konu kapsamındaki değerlendirmelerinde:

“Havacılık alanında ülkemiz geliştikçe bizler de atılım yapıyoruz. Kurumumuz uluslararası düzeyde eğitim vermekte olduğunu Asya, Afrika ve Avrupa ülkelerinden gelen ziyaretçiler ve talepler ile ispatlamıştır. Uçak Gövde, Motor, Bakım Teknisyenliği ve Pilotaj konularında öğrencilerimizi kalifiye etmek için kaliteden asla ödün vermiyoruz “ ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL