Köşe Yazısı

YENİ TEHLİKE; MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ!

İYİ Haftalar… Covid-19’u henüz geride bırakıyorken yeni bir virüs ile karşı karşıyayız. Monkeypox yani MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ. Son dönemde 13 farklı ülkede maymun çiçeği virüsü (monkeypox) salgını ortaya çıktı. 80’nin..

YENİ TEHLİKE; MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ!

İYİ Haftalar…
Covid-19’u henüz geride bırakıyorken yeni bir virüs ile karşı karşıyayız. Monkeypox yani MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜ. Son dönemde 13 farklı ülkede maymun çiçeği virüsü (monkeypox) salgını ortaya çıktı. 80’nin üzerinde vaka olduğu tespit edildi. Henüz ülkemizde görülmemiş olsa bile muhtemelen yakın bir süre de görülecek. Çünkü 2 yıl aradan sonra turizm sezonu yeniden canlandı. Ülkeler arası seyahatlerin bir hayli arttığı, toplu etkinlikler, festivaller ve şölenlerin yapıldığı bir dönemdeyiz. Bu virüs ilk kez 1958’de laboratuvardaki maymunlarda görülmüş. Bu nedenle maymun çiçeği deniliyor ama sadece maymundan değil zoonos kemirgenlerden yani sıçan, fare, sincap vb. geçebiliyor. Aynı zamanda bu virüs, maymun çiçeğine yakalanmış başka bir kişiyle yakın temas halinde yayılabiliyor. Virüs vücuda deri sıyrıkları, solunum yolu, gözler, burun veya ağız yoluyla da girebiliyor. Her ne kadar şuan ülkemizde görülmemiş olsa da bizler dikkatli olmalıyız. Geçirdiğimiz zorlu pandemi sürecinin ardından tekrar bir virüs ile karşı karşıya kalmak bizleri daha da zor bir duruma getirir. Lütfen dikkatli olalım.

Göçmenlere seçimlerde oy kullanması için vatandaşlık verildiği iddiaları her daim gündeme getirilmekte. Peki sahiden göçmenler neden buradalar? Seçim için mi buraya yığıldılar? Oy fazlalığı sağlamak için mi ülkelerine gönderilmiyorlar? Merak konusu.

Pandeminin gölgesinde geçirdiğimiz 2 yılın ardından Giresunlular Mayıs 7’si (Miladi takvim ile 20 Mayıs) festivalinde doyasıya eğlendiler. Ayrıca Karadeniz sahilinin en büyük plajlarından birisi de bu festivalde hizmete açıldı. Renkli görüntülere sahne olan 4 günlük festivalin pandemi sonrası Giresunlulara iyi geldiğini düşünüyorum. 4 bin yıllık geleneklerinde sembolize edildiği festivalde kültürel zenginliklerimizi yaşattık. Giresun Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’na geleneklerimiz Giresun halkına yaşattığı, gelecek nesillere aktarılmasına vesile olduğu için teşekkür ederim.

Giresunspor, 2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunu 45 puan toplayarak 16.sırada bitirdi. 44 yıl aradan sonra tekrar Süper ligde boy gösterdik. Bence başarılı bir sezon geçirdik. İlk senemiz de ligde kalarak bunu kanıtlamış olduk. İlk senemiz olmasından dolayı bir çok konuda da eksikliklerimiz vardı. Kadro genişliğimizin olmamasından dolayı zorluklar çektik. Hakan Keleş hocamızı tebrik ediyorum. Mevcut imkanlarla en iyi şekilde mücadele etti.
Pazarsuyu Spor Kulübü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yeni kurulan bir kulübüz. Hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Takımımızın tecrübe kazandıkça daha iyi işler yapacağını düşünüyorum.
Giresunspor’umuza ve Pazarsuyu Spor Kulübümüze Başarılar Dilerim.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim.
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4059’ncu Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL