Genel Güncel

“Yatırımlar Tamamlandığında 22 Milyon TL Ödeme Yapılacaktır”

2021 yılında TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından toplamda 126 Milyon TL büyüklüğündeki yatırım tutarına, 37 Milyon TL hibe desteğinde bulunuldu. Yatırımlar tamamlandığında 22 milyon TL tutarında ödeme daha yapılacaktır.

“Yatırımlar Tamamlandığında 22 Milyon TL Ödeme Yapılacaktır”

Desteklemeler kapsamında hayvancılık işletmelerine 5 milyon TL, fındık entegre ve su ürünleri tesislerine 16 milyon TL, mantar işletmelerine 700.000 TL, arıcılık işlemelerine 300.000 TL, ahşap işleme, tekstil atölyeleri, süt işleme, yöresel gıda ürünleri işletmelerine 7 milyon TL, en fazla 25 odalı konaklama tesisleri ve yeme içme tesislerine 6 Milyon TL, GES tesislerine 2 milyon TL olmak üzere toplamda 37 milyon TL hibe, 36 işletmeye verilmiştir.

Konu ile ilgili İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, “İlimizde her geçen yıl daha fazla yatırıma hibe desteği vermeye devam ediyoruz. Altı yıllık 2. IPARD programında ilimizin sosyal gelişmişlik nüfus ve arazi kriterleri dikkate alarak IPARD programının uygulandığı iller arasına yükselerek 30. sıraya gelmiştir. Şubat ayında çıkılması planlanan 11. Çağrı ilanı ile birlikte desteklemelerimiz 2022 yılında da devam edecektir.” açıklamalarında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL