Köşe Yazısı

YAŞADIĞIMIZ KADAR VARIZ BU HAYATTA!

Yeni bir yıla daha girdik. Yıllar; mevsimler, aylar ve günlerden ibaret olsa da yeni umutlar, yeni hayaller, yeni başlangıçlar için bizlere birer fırsattır. Kızılderili atasözü der ki; “Seni tanıyan son..

YAŞADIĞIMIZ KADAR VARIZ BU HAYATTA!

Yeni bir yıla daha girdik. Yıllar; mevsimler, aylar ve günlerden ibaret olsa da yeni umutlar, yeni hayaller, yeni başlangıçlar için bizlere birer fırsattır. Kızılderili atasözü der ki; “Seni tanıyan son kişi öldüğünde hiç doğmamış olacaksın” Yaşadığın kadar varsın bu hayatta! Ya bir nefesini verirken ya da nefesini alırken hayatın son bulacak. Dünyadaki hayatın senin hikayen böylelikle sona erecek. Sonra ne adın kalacak ne şanın ne malın ne de mülkün.

Yaşadığın kadar varsın bu hayatta! Öyleyse sevmek lazım tüm kalbinle bir böceği, ağacı, çiçeği, bitkiyi, bir insanı, velhasıl dünyayı doyasıya severek yaşamalı. Sevmeli insan ilk kez sever gibi her sonda yeniden başlamalı küllerinden yeniden doğmalı.

Yaşadığın kadar varsın bu hayatta! En çok acılar hüzünler olgunlaştırır insanı. Olgunluk yürekte olmalı, sevgide ve kalpte olmalı. Sevmeli insan umarsız, sonsuz ve ebedi. Kıymet bilmeli ve halden anmalı. Deva olmalı kalbe, yaraya, hüzne ve sevince. Gülüşlerine değer katacak yarenler olmalı dertlerine ortak olacak Yoldaşlar. Dün yokmuşsun gibi yarın hiç bitmeyecekmiş gibi sımsıkı sarılmalı hayata ve sevdiklerine. Yüreğinde neşe olmalı etrafın güvenle dolmalı huzur kokmalı her yanın.

Yaşadığın kadar varsın bu hayatta! Bir gün sen gidince insanlar “iyi bilirdik” diyebilmeli. Dost, kardeş, sırdaş, arkadaş biriktirmeli. Her günü gün ederek yaşamalı. Hayata değer katarak ömür tüketmeli. “Bir varsın bir yoksun” lafı da boş. Bu dünyadan gidince de var olmalı insan sevgi, saygı, iyilik ve güzelliklerle hatırlanmalı.

Yaşadığın kadar varsın bu hayatta! Nerede o sevdiklerimiz vazgeçilmez bildiklerimiz? Hepsi bizi birer birer terk etmedi mi? Ne kaldı ki geriye sadece anılar sadece yaşanmışlıklar sadece keşkeler. Keşke’yi hayatından çıkarmalı insan iyilikler almalı keşkelerin yerini. Keşke yerine; iyi ki sevdim, İyi ki hata yaptım, iyi ki ağladım, iyi ki güldüm iyi ki yaşadım diyebilmeli insan.

Yaşadığın kadar varsın bu hayatta! Sadece yaptıklarınla anılacaksın, senden sevdiklerine kalan tek gönül mirasın sevgi, saygı ve hoşgörü olacaktır. Üzme kimseyi, kırma kalpleri bir gün seni yaşatacak tek şey; bıraktığın sevgin, kırdığın kalpler, anılacağın iyiliklerin ve asaletin olacak. Ve sen yaşayabildiğin kadar olacaksın bu hayatta.
Yaşamak bir sanattır güzelliklerle, mutlulukla, hatayla, yanlışla ve doğruyla. Unutmayalım; her şey insan için sevmekte yaşamakta ölmekte.
Sağlıcakla…
Damga gazetesinden alıntıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL