Köşe Yazısı

YARIN 23 NİSAN..!

Yarın 23 NİSAN… 23 Nisan 1920 tarihi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Milli egemenliğin ilan edildiği Cumhuriyetin temelinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve..

YARIN 23 NİSAN..!

Yarın 23 NİSAN…
23 Nisan 1920 tarihi, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarından birini oluşturmaktadır. Milli egemenliğin ilan edildiği Cumhuriyetin temelinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak da armağan edilmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak çocuklarımız geleceğimizin mimarı olacaktır. Bu anlamlı günde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Gübre atma zamanı geldi çattı… Üreticiler gübre fiyatlarından hal yanıyor, satın alabilen üretici sayısı da yok denecek kadar az. Üretici umutsuz, dertli, kara kara düşünüyor. Fındık bahçeleri istediği bakımı göremezse bu durum fındıktaki verimi büyük ölçüde düşürecek. Risk söz konusu! Göz ardı edilebilecek bir durum değil. Fındıkta oluşabilen birçok hastalık ve çevresel etmenlerden kaynaklanan zararın en aza indirgenmesi için gübre ve ilaçlama şart. Geçtiğimiz günlerde ilimizde meydana gelen kuvvetli lodos da fındık bahçelerine hasar verdi. Fındığımızı korumamız ve sahip çıkmamız gerekiyor. Bir an önce zirai ilaçlara ve gübre fiyatlarına bir düzenleme gelmesi gerekiyor. Umarım üreticilerin yüzü güler…

Bahar mevsiminde eriyen kar suları ve yağan yağmurların derelerimizin su seviyelerini yükseltmesi ile birlikte, Dereli Aksu Deresi’nde bir felakete yaşandı ve yeni yapılan yollar yıkıldı. En ufak selde en ufak yağışta yeni yapılan duvarlar yıkılması teknik bir sorun olduğunu gözler önüne seriyor. Dere kenarındaki istinat duvarı bir su taşkını olmamasına rağmen yıkıldı. Eğer istinat duvarıysa, yolu korumayla ilgili yapıldıysa çok sağlam yapılması gerekmez miydi? Olası bir taşkında sağlam bir şekilde tutması lazım. Duvarlar hemen yıkılıyor. Yetkililerden gelen bilgi yok. Can kaybı yaşamamız bizleri bir nebze rahatlatsa da sorunu ortadan kaldırmıyor.

Bu hafta Beşiktaş karşısında çok önemli bir puan elde ettik. Giresunspor kümede kalma adına çıktığı bu kritik karşılaşmada golsüz berabere kaldı. Evimiz de oynadığımız bu karşılaşmada da taraftarlarımız stadı doldurdu.
Pazarsuyu Spor Kulübü ilk karşılaşmasında galibiyet aldı. Giresun 2.Amatör liginde mücadele eden Pazarsuyu Spor Kulübümüz, Alucra deplasmanında sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.
Giresunspor’umuza, Bulancakspor’umuza ve Pazarsuyu Spor Kulübümüze Başarılar Dilerim.

SAYGILARIMLA…
Hepinize SAĞLIKLI Okumalar Dilerim…
SAVAŞ’ımın Yokluğunun 4027’nci Günü…

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL