Köşe Yazısı

YAPILAN ZAM YETERLİ Mİ?

İYİ Haftalar… İlk başta yüzde 25 olarak duyurulan Memur ve Emekli maaş artış oranı yüzde 30’a çıkarıldı. En düşük emekli maaşı da 5 bin 500 lira oldu. Yapılan zam yeterli..

YAPILAN ZAM YETERLİ Mİ?

İYİ Haftalar…
İlk başta yüzde 25 olarak duyurulan Memur ve Emekli maaş artış oranı yüzde 30’a çıkarıldı. En düşük emekli maaşı da 5 bin 500 lira oldu. Yapılan zam yeterli mi? Ülkenin ekonomik durumuna, alım gücündeki zorluğa bakılırsa değil. Emeklinin alım gücü yok oldu. Yoksulluk sınırı 24 bini aştı, açlık sınırı 7680’ni geçti. Geliri sadece emekli maaşı olan binlerce, milyonlarca insan var. Yüzde 25’lik, yüzde 30’luk zamlar müjde değil maalesef hayal kırıklığı. İnsan aklı ile bu kadar dalga geçilmez. Emekliler sadaka değil, hakkını istiyor. Emeklilik devlete yük değil, ödül değil. Bedeli zamanında ödenerek alınmış bir haktır. Emeklilere hak ettiği verilmelidir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “erken seçim falan unutun, gündemimizde yok öyle şey, seçim vaktinde olacak” demişti. Dün yaptığı açıklama ile erken seçim sinyalleri verdi. Haziran ayında yapılması planlanan seçimlerin daha erken yapılabileceğini ve mevsim şartlarını dikkate alarak seçim tarihinin biraz öne çekilebileceğini söyledi. Bizler de hem seçim tarihini hem de 10. kez toplanan 6’lı masanın çıkaracağı adayı merakla bekliyoruz. Gelişmelerin takipçisi olacağız…

Bulancak Belediyesi Yeni Hizmet Binası yapım işinde sona gelinirken, projenin ikinci aşaması olan Meydan düzenlemesi ve 65 araçlık yeraltı otoparkı yapım işine başlandı. Yeni Hizmet binasında; iç yapıda son rötuşlar ve tefrişat işleri devam ederken, projenin devamı olarak Meydan alanının yeniden düzenlenmesi ve alanda yer alacak 65 araçlık yeraltı otoparkının yapımına başlandı. Projenin tamamının yaklaşık 3 ay içinde bitirilmesi planlanıyor. Hava şartları da müsaade ederse hızlı bir şekilde tamamlanacaktır diye umuyorum. Yapılan yenilikler ve çalışmalar şimdiden ilçemize ve halkımıza hayırlı olsun.

Yılbaşı nedeniyle liglere verilen ara bu hafta sonu oynanacak olan maçlarla devam edecek. Pazarsuyu Yıldız Spor kulübü bu hafta sonu Bahçelievler maçına hazırlanıyor. Takımımız iyi çalıştı. Bu çalışmalarının sonucunu bu hafta alırlar, her iki takıma da başarılar dilerim.
Bulancakspor ilk yarının bitmesiyle birlikte çalışmalarına devam ediyor. İkinci yarı takımımıza yapılacak olan takviyelerle birlikte takımımız daha da başarılı olacaktır. İnşallah ikinci yarı istediğimiz sonuçları alırız ve üst sıralara doğru tırmanırız.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL