Güncel

Vekil Aday Adayı Eroğlu; “Saklayamazsınız, Saklayamayacaksınız!”

İYİ Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı Abdulkadir Eroğlu, TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasının ardından değerlendirmede bulundu. TÜİK’in şeffaflığının tamamen bittiğini ifade eden Vekil aday adayı Eroğlu: “Soğanın bile kilosu 30 TL iken enflasyon yok diyorlar” dedi.

Vekil Aday Adayı Eroğlu; “Saklayamazsınız, Saklayamayacaksınız!”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayı tüketici enflasyonu verilerini açıkladı. Tüketici fiyatlarındaki (TÜFE) değişim 2023 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,29, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 12,52, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 50,51 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 70,20 olarak gerçekleşti.

Verilere ilişkin değerlendirmede bulunan vekil aday adayı Eroğlu ise sebze ve meyvelerin fiyatlarından yola çıkarak artan enflasyonu gözler önüne serdi. Eroğlu açıklamasında: “TÜİK Mart ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre martta aylık enflasyon yüzde 2,29, yıllık enflasyon yüzde 50,51 oldu. ENAG’a göre ise tüketici fiyatları martta aylık yüzde 5,08, yıllık yüzde 112,51 arttı. TÜİK’e inanmayacağımızın göstergesi bir kez daha kanıtlamış oldu. Soğanın kilosu 30 TL’ye dayanmışken, 1 kilo et 300 TL iken. İnsanlar sebze ve meyve almakta güçlük çekerken TÜİK’in enflasyon verilerini saklaması ve insanların aklıyla dalga geçip enflasyonu %50 olarak göstermesi gerçekten de iktidarın kurumları istediği gibi kullandığının bir göstergesidir. Kurumlar şeffaf olmak zorundadır Şubat ayında Mart ayına kadar bir soğan %200 oranında arttıysa enflasyon %50 olamaz. Bu halk bunları hak etmiyor Bu halk şeffaflık bekliyor. Bu halk kurumların doğru verileri cesurca açıklamasını bekliyor. Saklayamazsınız, saklayamayacaksınız.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL