Siyaset

“Vatandaşın Beli Kırılma Noktasına Geldi”

SAADET Partisi Giresun İl Müfettişi Ömer Öztürk; “Bugün ülkemiz deneme-yanılma yöntemiyle ‘ya tutarsa’ mantığıyla idare edilmeye çalışılsa da artık bu düzenin devam etmesi, sürdürülebilmesi mümkün değildir.” dedi.

“Vatandaşın Beli Kırılma Noktasına Geldi”

SAADET Partisi Giresun İl Müfettişi Ömer Öztürk, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İktidarın ekonomi politikalarının vatandaşı her geçen gün daha da fakirleştirdiğini belirterek hayat pahalılığını, katlanan elektrik ve doğalgaz faturalarına vurgu yapan Öztürk; “İktidar bu ekonomik krizin faturasını ortadan kaldırmak bir tarafa, adeta tozpembe hayaller satıyor. Sağanak şeklinde gelen zamlar vatandaşlarımızın belini bükmek değil belini kırma noktasına geldi. İnsanlarımız ne faturasını ödeyebiliyor ne markete gidebiliyor. Meyve ve sebzelerin artık tane ile satıldığı haberlerine şahitlik ediyoruz. Bugün salatalığın tanesi 5, patlıcanın tanesi 6 liraya dayanmış vaziyette. Geçtiğimiz yıl ekonomik krizin maliyetleri artırdığını söylediğimiz o günlerde benzin 7 lira 20 kuruş, mazotun fiyatı 6.60 liraydı. Bugün benzinin de mazotun da litre fiyatı 16 liraya çıkmış vaziyette” dedi.

Ekonominin kötüye gittiğini ve vatandaşların alım gücünün iyice düştüğünü belirten Öztürk; “Bugün ülkemiz deneme-yanılma yöntemiyle ‘ya tutarsa’ mantığıyla idare edilmeye çalışılsa da artık bu düzenin devam etmesi, sürdürülebilmesi mümkün değildir. Mevcut durum sadece bir iki kanunun çıkarılmasıyla meydana geldi. Sadece son üç dört yıl içinde yapılan birtakım yanlışlar neticesinde ortaya çıkmadı. Bu durum 20 yıl önce iliklenen gömleğin düğmesinin yanlış iliklenmesinin bir sonucudur. Dolayısıyla bu hadiseleri son üç dört yıl ile sınırlı tutmak, bu problemlere üç maymun pozisyonunda kalmaktan başka bir anlam ifade etmez. Bu zamlar ülkenin daha fazla borç, daha fazla faiz sarmalı içinde olmasının bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Bu iktidarın yönetemediğinin bir neticesidir, faturası vatandaşlarımızın sırtında kambur olarak varlığını güçlendirmeye devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarlarında uygulanan kontrolsüz özelleştirme politikaları nedeniyle ülkenin enerji ihtiyacının sermayenin eline geçtiğini dile getiren Öztürk; “AKP iktidarları döneminde uygulanan politikalar nedeniyle gittikçe derinleşen enerji bağımlılığı artık  bir kriz ve milli güvenlik sorunu haline geldi” dedi.

Sertaç Kılıç

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL