Ekonomi

VATANDAŞ UCUZLUK AVINDA!

2023’ün ilk üç ayında yaşanan yüksek enflasyon oranı, vatandaşların alım gücünü önemli ölçüde azaltmıştı. En düşük memur maaşı ve öğretmen maaşındaki erime de dikkat çekici boyutlarda olunca her meslek grubu da kara kara düşünmeye başladı

VATANDAŞ UCUZLUK AVINDA!

2023’ün ilk üç ayında yaşanan yüksek enflasyon oranı, vatandaşların alım gücünü önemli ölçüde azaltmıştı. En düşük memur maaşı ve öğretmen maaşındaki erime de dikkat çekici boyutlarda olunca her meslek grubu da kara kara düşünmeye başladı. Özel sektörde ve kamu sektöründe çalışan işçilerin de alım gücü kaybı yaşadığı gözleniyor. Seçim öncesi yapılmayan ek zamlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan emekliler, dul ve yetimlerin alım gücü de dramatik bir şekilde düştü. En düşük emekli aylığındaki kayıp, dul ve yetim maaşlarındaki düşüşlerle birleşince, yaşanan ekonomik zorluklar daha da belirginleşti. Hal böyle olunca çarşı pazar ekonomisi de allak bullak oldu.
DOMATES REKABETİ ŞİMDİLİK EN İYİ ÖRNEK

Bazen elindeki malın satışını sağlamak bazen de esnafın mağduriyetini göz önünde bulunduran iyimser esnaf fiyatlarda esneme yapmak durumunda kalıyor İşte o isimlerden biri de Giresun’da Gazi Caddesi’nde ticaret yapan domates satıcısı Soysal Saydere gibi. Organik bağ domateslerini piyasanın hayli altında veren Saydere marketlerde 50 TL olan domatesin kendilerinde hem organik hem de 25 TL olduğunu söyledi. Satıcı Saydere bunu derken domatesler Antalya Kumluca’dan geliyor. Kısacası alan da razı satan da.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL