Anma Güncel

Vali Ünlü’nün “10 Kasım ATATÜRK’ü Anma” Mesajı

Vali Enver Ünlü, Cumhuriyetimizin banisi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ölümünün 84’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlü’nün “10 Kasım ATATÜRK’ü Anma” Mesajı

Vali Ünlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Giresunlular

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; tarihin tanıklık ettiği üstün kabiliyetleri ve eşsiz liderliği, kahraman silah arkadaşları ve aziz milletimizin destekleriyle içinde bulunulan karanlıkları aydınlığa çevirdi. Milletimize aşıladığı kurtuluş azmi ve cesaretiyle istiklâl ve istikbâl yolunda her türlü engelin nasıl aşılabileceğini bir bir gösterdi.

Bağımsızlık aşkının ölümsüzlüğüne, milli varlık ve birliğimizin bekâsına inandı. Yüreklerdeki vatan, bayrak ve millet sevgisini tazeleyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşuna öncülük etti.  Ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde tüm farklılıklarımızla birlikte, kardeşçe ve ahenkle nasıl yaşayabileceğimizi tüm dünyaya gösterdi.

Tek devlet ve tek millet olarak kayıtsız şartsız egemenliğimize, demokratik bir hukuk devleti olarak muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefimize milletimizi yeniden inandırdı. Milli ve manevi kültürümüze sahip çıkarak, kadim medeniyetimizin ihyası ve inşasına kaldığımız yerden devam etmemizi sağladı.

“Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” diyerek yolumuzu ve yönümüzü çizdi.

Bugün O’nun bıraktığı emanetlere sahip çıkarak Türkiye Yüzyılına büyük bir özveri ile hazırlanacağız. Devletimizin temel değerlerine, kuruluş ilkelerine, ideallerine sımsıkı bağlı kalarak bu bayrağı çok daha ileriye taşıma gayretimizi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle sonsuzluğa irtihalinin 84’üncü yılında Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Ruhları şâd olsun.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL