Güncel

Vali Ünlü’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Giresun Valisi Enver Ünlü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ünlü’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Vali Ünlü, yayınladığı mesajda; “Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun bütün kesimlerini yakından ilgilendiren; teşhisten tedaviye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur.

Devletimiz, engellilerimizin yasal hakları ve yaşam şartlarının iyileştirilmesine yönelik çok önemli mevzuat ve uygulamaları hayata geçirmiş, sağlıktan eğitime, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar birçok alanda önemli aşamalar kaydedilmiştir. Tüm zorluklara meydan okuyarak spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda önemli başarılara imza atan engelli vatandaşlarımız, hepimizin gurur kaynağıdır.

Tüm engelleri sevgiyle aşarak, özel gereksinimli bireylerimizin her açıdan istifade edebileceği bir Giresun için azimle çalışıyoruz. Özgün ve nitelikli çalışmalarla şehrimizi tamamen erişilebilir yarınlara taşımak için oldukça kararlıyız. Valilik olarak engellilerimizin hiçbir imkândan mahrum kalmamasına özen göstererek faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Onların sorunlarına duyarlılıkla yaklaşıyor, engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmaları için özenle gayret gösteriyoruz.

Bu vesile ile özel insanlarımızın üreten, kendine yeterli, bağımsız bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için toplumsal duyarlılığın artmasına katkı sunan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü içtenlikle tebrik ediyor; değerli engellilerimizin aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL