Asayiş Genel Güncel

Vali Ünlü “Vatandaşlarımıza Daha Nitelikli ve Erişilebilir Bir Hizmet Vereceğiz”

Vali Enver Ünlü, Dereli ilçesinde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan kamu binalarına ait inşaatlarda incelemede bulundu.

Vali Ünlü “Vatandaşlarımıza Daha Nitelikli ve Erişilebilir Bir Hizmet Vereceğiz”

Giresun İli Dereli İlçesinde TOKİ tarafından yaptırılan İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası ve Lojman inşaatında incelemelerde bulunan Vali Ünlü’ye, yetkililer tarafından; hizmet binası ile birlikte 12 Adet lojman, doldur- boşalt istasyonu, giriş takı, nöbetçi kulübesi ve 2 adet garaj binası inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapılacağı bilgisi verildi.
Eski Jandarma Komutanlığı’nın yıkılarak yenisinin yapılması planlanan inşaatın yer tesliminin 23 Ağustos tarihinde gerçekleştirildiği bilgisini aktaran yüklenici firma yetkilileri, inşaatın yıkımından dolayı yaşanan gecikme nedeniyle fiziki ilerleme oranının % 7,09 civarında olduğunu ve yaklaşık 270 günde tamamlanarak 2022 Mayıs ayı içerisinde tesliminin planlandığını belirttiler.
Toplam 4 Bin 217 metrekare alana konuşlandırılan inşaatın Bodrum, Zemin ve 1.katında Bin 740 metrekare alan İlçe Jandarma Karakol Binası olarak hizmet verecek. Bodrum, Zemin ve 2.katında 2 Bin 216 alanda net 96-105 metrekarelik 3+1 şeklinde 12 adet lojman yer alacak.
Yine TOKİ tarafından Dereli ilçesinde yaptırılan ve içerisinde; Adliye, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının yer aldığı kamu hizmet binalarının inşaatlarında da incelemelerde bulunan Vali Ünlü, burada gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgi aldı. Giresun ili Dereli ilçesinde yer teslimi 13 Eylül tarihinde gerçekleştirilen ve içerisinde; Adliye, Hükümet konağı ve Emniyet Müdürlüğü’nün yer alacağı inşaat ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ile ilgili Vali Ünlü’ye bilgi veren yetkililer, inşaatın 360 gün içerisinde bitirilerek 2022 Eylül ayında teslim edilmesinin planlandığını belirttiler.Fiziki ilerleme oranı %16,50 oranına gelen inşaat alana sahip. Bodrum, Zemin ve 2.Katında Bin 802 metrekare alanda Adalet Sarayı ile Bin 201 metrekarelik alanında İlçe Emniyet Müdürlüğü, Bodrum, Zemin ve 3.Katında 2 Bin 86 metrekarelik alanda Hükümet Konağı’nın bulunacağı binanın toplam inşaat alanı 5 Bin 90 metrekare alana sahip bulunacak.
Vali Ünlü, incelemelerle ilgili olarak yaptığı paylaşımda “İlçe Jandarma Komutanlığımızın yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulunduk. Bu modern proje; içinde yer alan helikopter pisti, misafirhane, lojman, toplantı salonu, garaj ve sosyal alanlarıyla Jandarma’mızın gücüne güç katacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü, Adalet Sarayı ve Hükümet Konağımızın yeni hizmet binalarının inşaat çalışmalarını da yerinde inceledik. İnşallah bu eser tamamlandığında bünyesindeki kurumlarla birlikte vatandaşlarımıza daha nitelikli ve erişilebilir bir hizmet vereceğiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL