Güncel Yerel

Vali Ünlü; “Sizler Bugün Şerefli Bir Görevi İfa Ettiniz!”

Giresun Valisi Enver Ünlü, silâhaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlar için düzenlenen temsili yemin törenine katıldı.

Vali Ünlü; “Sizler Bugün Şerefli Bir Görevi İfa Ettiniz!”

Engelli vatandaşlar; Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası’nda 16 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’de bir günlük temsili askerlik yapma heyecanını yaşadı.

1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silâhaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların, bu hak ve ödevlerini sembolik de olsa yerine getirebilmelerini, kışla ortamını yaşayarak bu hazzı tatmalarını sağlamak amacıyla her yıl Mayıs ayının ikinci haftası içerisinde “Engelliler Haftası” dolayısıyla 1 gün süreyle “Temsili Askerlik Uygulaması” icra edilmektedir.

Bu kapsamda yapılan temsili askerlik uygulamasında, zihinsel ve bedensel engelliler 1 günlüğüne Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası’nda silahaltına alındı.

Temsili askerlik yapmak üzere başvuran engelli gençler, aileleriyle birlikte bir gün süreyle kışlada misafir edildi. Eğitim elbisesi ve teçhizatı ile donanmış olarak kendileri için hazırlanan yemin törenine katıldı.

Askerlik yemini eden engelli gençler, gün boyunca birliğin eğitim ve öğretim faaliyetlerine iştirak ederek, yemeklerini diğer erbaş ve erlerle yedikten sonra, günün sonunda temsili terhis belgelerini aldılar.

Vali Ünlü; “Askerlik, Türk Milleti İçin En Önemli Görevlerden Biridir”

Temsili Yemin Töreni’nde katılımcıları selamlayarak bir konuşma yapan Vali; “Askerlik Türk Milleti için en önemli görevlerden biridir. Asker üniformasını giymek, askerlik görevini icra etmek birçoğumuz için hayatın bir kırılma noktası gibidir. Askerden önce ve askerden sonrası önemli bir milat olmuştur hepimize. Bu da bizim Millet olarak mukaddesata verdiğimiz önemden, vatanımıza olan sevgimizden, bayrağımıza olan tutkumuzdan gelir. Bu hassasiyetlerimizle büyük bir millet ve devlet olarak birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe doğru kararlı, güçlü ve kendinden yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. İçte ve dışta, bu kutlu yürüyüşümüzü engellemek isteyenlere karşı en büyük gücümüz ise bu milletin her bir ferdinin vatanımızı koruyarak bayrağımızı, ezanımızı ve sahip olduğumuz tüm değerleri canı pahasına geleceğe aktarma kararlılığıdır. Bu doğrultuda göğsündeki imanla milletimizin çelikleşmiş iradesini koruyan güvenlik güçlerimiz de en büyük güvencemizdir.

Peygamber mirası ve ecdadı olan bu Millet; annesinden emdiği helal sütü, babasının ettiği hayır duasını arkasına alarak askerlik yeminine bağlı bir şekilde tarihte emsali görülmemiş kahramanlıkları ve yiğitlikleri sergilemekte ve sadece sınırlarımız içerisinde değil, sınırlarımızın ötesinde de kendisine kast eden tüm ihanet şebekelerine karşı dik bir duruşu sergilemekte ve yenilmez bir imanı temsil etmektedir.”

“Bu Sevinci Yaşamaları Da Son Derece Mühimdir”

Şüphesiz en temel ödevimiz ve sorumluluğumuz Milletimizin huzur ve güvenini sağlamaktır. Bu doğrultuda askerlik en kutsal ocağımızdır. Askerlik bu kadar önemliyken, bu değerli vatan evlatlarının da bir şekilde asker üniformasını giymesi, ailelerini ve kendilerinin bu sevinci yaşamaları da son derece mühimdir.

Bugün burada hayatlarında engel tanımayan ve yüreği askerlik arzusuyla dolu olan özel kardeşlerimizin, askerlik görevini yerine getirebilmelerini sağlamaktan şeref duyuyoruz.

“Sizler Her Şeyin En İyisini Hak Ediyorsunuz”

Kahraman Mehmetçiklerimizin çok değerli aileleri; Kendisini sağlıklı gören her insan aslında bir engelli adayıdır. Bunun bilincinde olmalıyız. Empati yapmalıyız. Engelli yakını olmak, fedakârlık gerektiren ve fedakârlık ölçüsünde hayır ve sevabı çok olan bir görevdir. Şüphesiz, bu çok ağır bir sorumluluktur.

Ama bu sorumluluğu yerine getiren sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Bu nedenle sizleri canı gönülden kutluyorum. Her biri güven abidesi olan evlatlarımızın oluşturduğu bu muhteşem tablo, Türkiye’mizin, varlığımızın, cumhuriyetimizin sonsuza dek yaşayacağının en canlı örneğidir.

Şüphesiz yavrularınız bugün burada vatan, millet ve bayrak sevgisinin en nadide örneklerinden birini veriyorlar. Seve seve, büyük bir coşkuyla asker olmak için buraya geldiler, bizleri onurlandırdılar. Kendinizle ve yavrularınızla ne kadar gurur duysanız yeridir.

Kahraman Mehmetçikler; Şunu iyi bilmelisiniz ki, yaşama sımsıkı sarılmanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriyle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Bugün burada olmanızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum.

“Sizler Bugün Bir Şerefli Bir Görevi İfa Ettiniz”

Sizler bugün bir şerefli bir görevi ifa ettiniz, hayallerinize kavuştunuz, bu kutsal ocağın çatısında buluştunuz, bu havayı teneffüs ettiniz. Giydiğiniz şanlı üniforma ve az önce ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin diğer bir deyişle, bulunduğu coğrafi bölgenin en güçlü Devletinin askeri olma gururunu yaşıyorsunuz. Bu tecrübeyi ömür boyu unutamayacağınızı biliyorum. Askerlik yemininiz Yüce Milletimize, ailelerinize ve sizlere hayırlı ve uğurlu olsun.  Rabbimden her birinize nice güzel günler diliyorum.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, sizleri sevgi saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL