Güncel

Vali Ünlü, “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı

Vali Enver Ünlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve himayelerinde, her yıl 11 Kasım günü kutlanan “Milli Ağaçlandırma Günü” etkinliğine katıldı.

Vali Ünlü, “Milli Ağaçlandırma Günü” Etkinliğine Katıldı

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, 81 İlde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” fidan dikim etkinliği bu yıl “Türkiye Yüzyılına Nefes” temasıyla 11 Kasım Cuma günü saat 11.11’de Giresun Kulakkaya Yaylası’nda gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında Giresun il genelinde toplam 34 noktada 500 hektar alanda 515 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. Böylece 2022 yılı sonunda toplam 2 milyon 500 bin fidan “Türkiye Yüzyılına Nefes” olmak üzere dikilmiş olacak.

Törene; Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Dr. Davut Sinanoğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Özgür Özer, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşları, odalar ve borsalar, öğrenciler, izci grupları ve sivil toplum gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Giresun Kulakkaya Yaylası’nda saat 11.11’de düzenlenen tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Orman Bölge Müdürü Ahmet Güneş tarafından günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasıyla başladı.

“515 Bin Adet Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz”

Törende Milli Ağaçlandırma Günü fidan dikimine katılanları selamlayarak bir konuşma yapan Vali Enver Ünlü; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olarak belirlenen bu güzel günde sizlerle tekrar bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyim. Hepiniz hoş geldiniz, safalar getirdiniz. Bugün 81 İl ve 922 İlçede bu amaçla hep beraber bir aradayız. Ülkemizin ormanlık sahalarını ve ağaç servetini yönetmek, çoğaltmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak ve farkındalığı yükseltmek amacıyla tüm vatandaşlarımızın, her kesimden insanımızın destek ve katılımıyla bugün bizlerde ağaç dikeceğiz.

Önceki yıllarda farklı başlıklar altında gerçekleştirdiğimiz Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yıl ki teması ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ olarak belirlendi. Bizler bugünü gelecek nesillere karşı sorumluluğumuzu hatırlama ve hatırlatma günü olarak değerlendirmeliyiz. Giresun’umuzda geçtiğimiz 11 Kasım’da 33 noktada 80 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Yıl sonuna kadar diktiğimiz fidan sayısı da iki milyonu aştı. Bugün ise ilimiz genelinde 34 noktada 515 bin adet fidanı toprakla buluşturacağız inşallah.” dedi.

“Orman Yangınlarına Dikkat”

Vali Ünlü, konuşmasında misafirlere seslenerek “Sadece ağaç dikerek, orman sayısını artırarak, görevimizi yerine getirdik diyemeyiz. İçinde yaşayan canlılarla birlikte ortak hayat alanlarımız olan ormanlarımıza karşı sorumluluklarımızın farkında olacağız. Diktiğimiz her fidanı, oluşturulan her ormanı koruyacağız ve kollayacağız.

Ülkemizde ormanlarımızın yarısından fazlası yangınlara karşı hassas alanlarda bulunmakta. Aşırı yüksek sıcaklıklar ve düşük nem, şiddetli rüzgârla birleşince orman yangını kaçınılmaz ve kontrol edilemez hale gelmektedir.

Bunun en vahim ve en yakın örneklerini geçtiğimiz yıl 54 ilimizde meydana gelen orman ve kırsal alan yangınlarıyla maalesef deneyimlemiş bulunuyoruz. Bu yaşananları unutmamalı ve gereken her türlü tedbiri almalıyız.

Her fırsatta dile getirdiğim diğer bir konu ise ilimizde bulunan mesire alanlarında, yaylalarımızda ve ormanlık alanlarımızda yapılan gelişi güzel pikniklerdir. Vatandaşımızın bu konuda daha hassas davranmaları gerektiğini piknik için ayrılan yerlerde pikniklerini yapmaları gerektiğini ve konunun bizzat takipçisi olduğumu tekrardan hatırlatmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Yüzyılına Nefes”

Vali Ünlü, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Malumunuz Cumhuriyetimiz 2023’te yeni bir yüzyıla adım atacak ve bu yüzyıl ‘Türkiye Yüzyılı’ olacak. Türkiye Cumhuriyeti artık üreten, büyüyen ve gelişen bir ülke olarak gücüne güç katmakta ve dünyada söz sahibi ülkeler arasında hak ettiği yeri almaktadır.

Bunun yanı sıra ben inanıyorum ki her alanda olduğu gibi orman varlığı konusunda da dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasında yerimizi alacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle her sene bu etkinliğin hazırlanmasına vesile olan başta Sn. Cumhurbaşkanımız ile Tarım ve Orman Bakanımız olmak üzere emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyor; ‘Türkiye Yüzyılına Nefes’ diyerek diktiğimiz fidanlarımızın ağaca, ağaçlarımızın ormana dönmesini diliyor, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’müzü içtenlikle kutluyorum. Kalın sağlıcakla.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL