Güncel Yerel

Vali Ünlü, Koruyucu Ailelerin Gününü Kutladı

Giresun Kalesi’nde düzenlenen “Koruyucu Aile Günü” etkinliğine katılan Vali Enver Ünlü ve eşi Sema Ünlü, koruyucu ailelerin gününü kutlayarak koruma altındaki çocuklarla neşeli dakikalar geçirdi.

Vali Ünlü, Koruyucu Ailelerin Gününü Kutladı

Gerçekleşen programda, Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Birimi bünyesinde bulunan koruyucu aileler ile koruma altında bulunan çocukların katılımıyla düzenlenen “Koruyucu Aile Farkındalık Kortej Yürüyüşü” ile başladı. Yürüyüşün tamamlanma noktası olan Giresun Kalesi’nin zirvesinde bulunan Türk Bayrağının altında çocuklar tarafından hep birlikte havaya bırakılan balonlar renkli görüntülere sahne oldu.

Müzik dinletisi ve atölye çalışmalarının yer aldığı sergilerin gezilmesinden sonra çocuklarla birlikte;  ahşap resim çerçevesi boyama etkinliği, yüz boyama etkinliği, resim boyama etkinliği, oyun hamuru ile figür çalışmaları, taş boyaması etkinliği, el boyama ve tuval çalışmaları gerçekleştirildi. Vali Ünlü ve eşi Hanımefendinin de iştirak ettiği el boyama etkinliğinin ardından “Şeker Kız” kostümü ile çocuklara animasyon gösterisi yapıldı. Program katılımcılara verilen yemek ve konuşmaların ardından sona erdi.

“Günümüzü Hep Birlikte İdrak Etmenin Bahtiyarlığını Yaşıyoruz”

Programda bir konuşma yapan Vali Ünlü; “30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nde sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade ederek hepinize hoş geldiniz diyor, gününüzü içtenlikle tebrik ediyorum.

Aile ve çocuk kavramlarına oldukça hassas olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen sene yayımlanan genelge kapsamında çocuk koruma alanında önemli hizmetler sunan Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin kuruluş tarihi olan 30 Haziran’ın Koruyucu Aile Günü olarak kutlanmasına karar verilmişti. Bu sene 2. Koruyucu Aile Günü’müzü hep birlikte idrak etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz” dedi.

“Kan Bağından Öte Sevgi Bağının En Güzel Temsilcileri”

Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğuna vurgu yapan Vali Ünlü “Bazı durumlarda çocuklarımız devlet koruması altına alınıyor. Korunmaya ihtiyacı olan çocuklarımız için aile odaklı sosyal hizmet modellerinin başında koruyucu aile hizmeti geliyor. Koruyucu aile hizmetinin amacı; koruma altındaki çocukları birebir ilgi, koruma, sevgi, destek ve gözetim sağlanmasıdır.

Bu kapsamda koruyucu ailelerimiz; çocuklarımızın eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu devlet denetiminde üstlenmektedirler. Dolayısıyla ailelerimiz; kan bağından öte sevgi bağının en güzel temsilcileri olarak gönüllerimizde özel bir yere sahiptirler” ifadelerini kullandı.

Giresun’da 78 Koruyucu Aile Yanında 91 Çocuk Var

Giresun’da koruyucu aile uygulamasının yaygınlaşması ve farkındalık oluşturulması adına yapılan çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirten Vali Ünlü, konuşmasını “Giresun olarak 78 koruyucu ailemiz yanında geleceğe güvenle hazırlanan 91 çocuğumuz ile her geçen gün daha da büyüyoruz. Tabii bu ailelerdeki samimi, olumlu ilişkileri ve refahı da uzman personellerimiz marifetiyle hassasiyetle takip ediyor ve evlatlarımızın psiko-sosyal gelişimlerine de büyük önem veriyoruz. Zaten devletimiz tarafından her türlü imkân sağlanarak çocuklarımızın bakım, eğitim, spor, sanat gibi faaliyetlerden istihdama kadar, her alanda eksizsiz bir hizmet alması sağlanıyor. Önceliğimiz çocuklarımızın aile ortamında, sıcak bir yuvada büyümesidir” sözleriyle sürdürdü.

Ailenin önemine de dikkat çeken Vali Ünlü, en güvenli limanın aile olduğunun unutulmaması uyarısında bulunarak, ailelerin; çocukların geleceğe umutla bakarak, milletine faydalı, çalışkan, ilim ve irfan sahibi genç nesillerin ilk eğitimlerinin temelinin atıldığı yer olduğunu söyledi.

“Sizler Bizim Yarınlarımızsınız”

Koruyucu aile yanında bulunan çocuklara da hitap eden Vali Ünlü “Sizler bizim yarınlarımızsınız. Devletimiz geleceğe güvenle bakabilmeniz için her daim yanınızda olmaya devam edecek. Devletimizin şefkat eli, siz değerli evlatlarımızı nice güzel mutlu hikâyelerin kahramanı haline getirecek bundan asla şüpheniz olmasın. Sizler şanlı Türk Bayrağı’mızın şerefli taşıyıcıları, Cumhuriyetimizin bekçileri ve aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Sizlere daima güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz. Her zaman sizlerin başarı hikayelerini dinleyecek ve tebessümlerle size teşekkür edeceğiz. Her birinizi sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum” diye konuştu.

“Varlığınızla Milletimizin Ve İnsanlığın Umudusunuz”

Konuşmasının son bölümünde anne ve babalara da hitap eden Vali Ünlü “Varlığınızla milletimizin ve insanlığın umudusunuz. Sizler bayramda öpülecek bir el, küçük sırtların dayandığı dev bir çınar ve merhametin sardığı huzurlu bir yuvasınız. Sizlere insanlık adına can-ı gönülden teşekkür ederken Koruyucu Aile Günü’nüzü de tekrardan kutluyorum. Bu anlamlı günün toplumumuzda koruyucu aile kavramına farkındalığın arttırılmasına vesile olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL