Güncel Yerel

Vali Ünlü; “İlimiz Genelinde Kütüphanesi Bulunmayan Okulumuz Kalmamıştır”

Giresun Valisi Enver Ünlü, bu yıl yurt genelinde, 28 Mart-3 Nisan tarihleri arasında “Kütüphanede Hayat Var” temasıyla kutlanmakta olan 58’inci “Kütüphane Haftası” etkinliklerine katıldı.

Vali Ünlü; “İlimiz Genelinde Kütüphanesi Bulunmayan Okulumuz Kalmamıştır”

Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi konferans salonunda, 29 Mart Salı günü saat: 10.00’da gerçekleştirilen program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarının ardından, Gedikaya Ortaokulu öğrencilerinin koro çalışması ile devam eden programda, aynı okulun öğrencileri; Emine Eker tarafından “Kütüphanem” ve Ervanur Aydın tarafından “Kitaplarım” adlı şiir okundu. Kütüphaneler haftası münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ünlü tarafından verildi. Program; Giresun Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan “Giresun”  temalı türküler ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Vali Ünlü; “Herkesi Okumaya, Öğrenmeye Ve Araştırmaya Teşvik Ediyoruz”

Vali Ünlü, Kütüphaneler Haftası ile ilgili yaptığı paylaşımda “Kütüphaneler; insanlığın hafızası, hayal gücünün engin denizleridir. Çağın gereklerine uygun olarak güçlendirdiğimiz ve yeni oluşturduğumuz kütüphanelerimizle herkesi okumaya, öğrenmeye ve araştırmaya teşvik ediyoruz. 58.Kütüphane Haftası kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

“İlimiz Genelinde Kütüphanesi Bulunmayan Okulumuz Kalmamıştır”

Giresun İl genelinde kütüphanesi olması gereken 347 resmi okulun bulunduğunu belirten Vali Ünlü; “2020-2021 eğitim öğretim yılı Haziran ayı itibariyle 289 okulumuzda kütüphanemiz bulunmakta idi. Yine 2021 Haziran ayı itibariyle il genelindeki okul kütüphanelerimizde Toplam 247 Bin 578 adet kitap mevcuttu. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 26 Ekim 2021 tarihinde başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında ilimizde kütüphanesi bulunmayan 55 okulumuza, meslek liselerimizce üretilen dolap, raf, masa, sandalye vb. malzemelerden oluşan kütüphanelerin kurulumu gerçekleştirilmiş, ayrıca 3 okulumuzda geri dönüştürülen malzemelerden kütüphane kurulmuştur. Proje kapsamında ilimiz genelinde kütüphanesi olmayan Toplam 58 okulumuza kütüphane kurulmuştur. Bu çalışmalar sonucu, 2021 yılı sonu itibariyle ilimiz genelinde kütüphanesi bulunmayan okulumuz kalmamıştır. Yine söz konusu proje kapsamında okul kütüphanelerindeki kitap sayısı ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığımız ve Valiliğimiz tarafından kitap tedariki yapılmış, okullarımızda kitap toplama kampanyaları düzenlenmiş, Valiliğimiz tarafından temin edilen 6 Bin 157 kitapla birlikte; bu çalışmalar sonucunda 25 Mart 2022 itibariyle 333 Bin 928 adet kitap sayısına ulaşılmıştır” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL