Genel Güncel

Vali Ünlü, İlçelerde İncelemelerde Bulundu

Giresun Valisi Enver Ünlü, Görele ve Tirebolu’yu ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Vali Ünlü, İlçelerde İncelemelerde Bulundu

Vali Enver Ünlü, Tirebolu’yu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.Tirebolu ilçe ziyaretine Tirebolu Kaymakamlığını ziyaret ederek başlayan Vali Ünlü’yü Kaymakamlığa gelişinde; Kaymakam Dr. Muhammed Lütfi Kotan, Belediye başkanı Burhan Takır, İl Genel Meclisi Üyeleri; Mehmet Şener, Murat Arslan, Ömer Cebeci ile daire amirleri karşıladı.
Karşılamanın ardından Kaymakamlık Makamına geçen Vali Ünlü’ye Kaymakam Dr. Muhammed Lütfi Kotan tarafından ilçenin genel durumu ve devam eden çalışmalar hakkında brifing verildi.
Tirebolu ziyaretine ilçeye bağlı Eymür köyünde devam eden Vali Ünül, burada yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Karaca ve yetkililer tarafından Vali Ünlü’ye Eymür köyü ve çevresinde yürütülen dere ıslah ile kaldırım ve kilit parke kaplama çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Eymür Köyü’nü ziyareti sırasında 1993 yılında Tunceli’de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Muzaffer Köse’nin babası Mehmet Köse ile karşılaşan Vali Ünlü, Şehit babası ile bir süre sohbet etti.
Vali Ünlü, Eymür köyünde bulunan I. Dünya Harbinde (1914-1918) Harşit Müdafaasında Şehit düşen askerlerimiz için yapılan anıt mezarı ziyaret ederek Tirebolu ziyaretini tamamladı.Vali Ünlü, inceleme ve ziyaretlerle ilgili yaptığı paylaşımda: “Eymür Köyümüzde yapılan kaldırım, kilit parke kaplama ve dere ıslahı çalışmalarımızın son durumunu yerinde inceledik. Şehit kabirlerimizin çevre düzenleme ve bakım çalışmalarını tamamladık. Toprağa düştüler ama bayrağı düşürmediler. Her birinin cesaretini, yiğitliğini hafızalarımıza nakşettik. Ruhları şad olsun” ifadelerini kullandı.
Tirebolu ziyareti sonrası Görele’yi ziyaret eden Vali Enver Ünlü, sokakta karşılaştığı vatandaşlarla sohbet etti.İlk olarak Görele Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Ünlü’yü Kaymakamlığa gelişinde, Kaymakam Cem Afşin Akbay, Belediye Başkanı Tolga Erener, AK Parti İlçe Başkanı Kamil Ok, İl Genel Meclisi Üyeleri; Şengül Şahin, Mustafa Demirci ve Ali Çolak ile daire amirleri tarafından karşılandı. Kaymakamlık Makamında, Kaymakam Cem Afşin Akbay’dan ilçenin genel durumu ve çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ünlü, hazırda bulunanlarla durum değerlendirmesi yaptı. Vali Ünlü, Kaymakamlık ziyaretinin ardından, 2016 yılında Van’da BTÖ mensuplarına yönelik, Çaldıran ilçesi Tendürek kırsalında icra edilen Şehit J.Kd. Binb. Kıvanç CESUR-3 operasyonu sırasında şehit düşen J.Uzm.Çvş. Murat Kasım’ın eşi Cennet Kasım’ı evinde ziyaret etti.Görele ilçesindeki ziyaretleri ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda; “Görele İlçemizde yapılan çalışmaları itinayla takip ediyoruz. Dondurması, kesme helvası, kemençesi ve horonuyla ün salmış şirin ilçemiz Görele’de alçak gönüllü, güler yüzlü, kadir-şinas hemşehrilerimizle birlikteyiz” ifadelerini kullanan Vali Ünlü, Şehit ailesi ziyaretiyle ilgili olarak da “Aziz Şehidimiz Uzman Çavuş Murat Kasım’ın çok kıymetli ailesini ziyaret ettik, hâl ve hatırlarını sorduk, hayır dualarını istedik. Bugün aldığımız her yeni nefes, zamanında birilerinin verdiği son nefes sayesinde. Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL