Güncel

Vali Ünlü, Gençlik Merkezi, Kitap Kafe ve Genç Ofisinde İncelemelerde Bulundu

Vali Enver Ünlü, 23 Şubat Çarşamba günü “Gençlik Merkezi, Kitap Kafe ve Genç Ofisi” olarak kullanılmak üzere Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edilen binada incelemelerde bulundu.

Vali Ünlü, Gençlik Merkezi, Kitap Kafe ve Genç Ofisinde İncelemelerde Bulundu

Şeyh Keramettin Mahallesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti hazineye ait 286,87 m² yüzölçümüne sahip, bahçeli 3 katlı kargir bina, 5018 sayılı Kanun gereğince, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 03/03/2021 tarih ve 419106 tahsis numarası ile 11 Mart 2021 Perşembe günü Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edilmişti.

Giresun gençliği ve Giresun Üniversitesinde eğitim gören gençlerin “Gençlik Merkezi, Kitap Kafe ve Genç Ofisi” olarak kullanması için tahsis edilen bina, tahsis amacına uygun olarak, herhangi bir süre olmaksızın Giresun gençliğine hizmet edecek.

Vali Ünlü, Gençlik Merkezleri’nin iz düşümleri olacak şekilde binanın içerisinde yer alacak olan Genç Ofislerde ve diğer bölümlerde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Verilen bilgide, bu genç ofislerin içerisinde yer alacak olan Kitap Kafeler; Gençlerin bir araya gelmesini, edebi, bilişsel ve sanatsal yönlerinin gelişmesini sağlayacak, gençler arasındaki sosyal ve kültürler arası farkı ile maddi imkânsızlıklar en aza indirecek.

Genç Ofislerde ise gençlerimiz tarafından yürütülmekte olan ve yürütülecek olan çalışmaların, ülkemizde ki gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaşmasına ve toplumsallaşmasına katkı sunması bekleniyor.

Bu ofisler sayesinde; Gençlerimiz gönüllülük faaliyetlerine daha çok katılabilecek ve bu faaliyetleri destekleyebilecekler, imkânı olmayan gençlerimiz içen güvenli alanlar oluşturarak, sosyalleşmelerine katkı sağlanacaktır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL