Güncel

Vali Ünlü, Eynesil İlçe Stadı’nda Çalışmaları İnceledi

Gieresun Valisi Enver Ünlü, Eynesil İlçe Stadı’nda yapımı tamamlanan ve devam eden yenileme ile tadilat çalışmalarını, yerinde inceledi.

Vali Ünlü, Eynesil İlçe Stadı’nda Çalışmaları İnceledi

Vali Ünlü, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alarak stadyumda devam eden yenileme ve tadilat işlemlerinin en kısa sürede tamamlanması talimatını verdi.

Yetkililer tarafından verilen bilgilere göre; yenileme ve tadilat işlemleri için Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından iki ihale yapıldığı, bunlardan ilkinin 18.05.2022 tarihinde ihale edilen “Eynesil Futbol Sahası Sentetik Çiminin Değiştirilmesi, Tel Örgülerin Yenilenmesi ve Aydınlatma Yapılması İşi” olduğu ve yüklenici firma tarafından yapımına 25.07.2022 tarihinde başlanıldığı, sözleşme bedelinin 4.430.000,00 TL olduğu ve 90 takvim günü içerisinde iş bitiminin yapılacağı ancak 21.10.2022 tarihinde 144.336,50 TL’lik iş artışına gidilerek firmaya 20 gün süre uzatımı verildiği ve söz konusu işin 08.11.2022 tarihinde geçici kabulü yapılarak tamamlandığı ifade edildi.

Ayrıca söz konusu iş kapsamında; Eynesil Futbol Sahası’nda mevcut sentetik çimin sökülerek yenilenmesi, mevcut hatıl üzeri dikey ve yatay demir boru profillerin sökülerek yenilenmesi, mevcut tel örgülerin sökülerek yenilenmesi, 2 adet 14 kişilik yedek oyuncu kulübesi, 1 adet (6 kişilik) sağlık kabini, 2 adet kale direği, 4 adet korner bayrağı, 1 adet ATV motor, 1 adet saha bakım fırçası, 1 adet dragmat, 1 adet elektronik futbol skorbordu ve 2 adet solar sensörlü uçak ikaz lambası alınması ile Eynesil Futbol Sahası’nda FİFA kalite konsepti doğrultusunda Star 1 testi yapılarak belgelerinin alınması ve aydınlatma işleri yapıldığı belirtildi.

Yetkililer tarafından, ikinci ihale konusu olan “Eynesil İlçe Stadyumu’na Tribün, Soyunma Odası ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi” ile ilgili olarak da 18.07.2022 tarihinde ihalesinin yapıldığı, yüklenici firma tarafından yapımına 24.08.2022 tarihinde başlanıldığı, sözleşme bedelinin 8.050.000,13+KDV olduğu, çalışmaların yarısından fazlasının tamamlandığı ve yılsonuna kadar bitirilmesinin planlandığı aktarıldı.

Ayrıca bu iş kapsamında; 500 seyirci 40 protokol olmak üzere toplam 540 kapasiteli tribün yapılacağı, tribün altında ise 2 adet takım soyunma odası, bay bayan seyirci wc, ısı merkezi, sağlık odası, 2 adet hakem odası, doping odası ve toplantı odası bulunacağı ve çevre düzenlemesi kapsamında tribün etrafına ihata duvar yapılacağı bildirildi.

İncelemeler sırasında Eynesil Kaymakamı Abdulselam Bıçak, Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, Ören Belediye Başkanı Mustafa Eren, Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Çalgan ile yetkililer yer aldı.

Vali Ünlü, incelemeler esnasında Eynesil Belediye Spor oyuncularıyla da bir süre sohbet ederek alanda yer alan çocuklarla da yakından ilgilendi. Kulüp tarafından Vali Ünlü’ye Eynesil Belediye Spor atkısı hediye edildi.

Vali Ünlü, inceleme sonrası yaptığı paylaşımda “Yenileme ve bakım çalışmalarında sona yaklaştığımız Eynesil İlçe Stadımızda incelemelerde bulunduk.

Sentetik çim-Aydınlatma-Tribün-Soyunma odaları-Çevre düzenlemesi-Diğer işler

Değerli hemşehrilerimize ve Eynesil Belediye Spor’a hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL