Güncel

Vali Ünlü, Çotanak Anasınıfını Ziyaret Etti

Vali Enver Ünlü, Valilik Hizmet Binası A Blok Zemin Kat içerisinde hizmet vermeye başlayan anasınıfını ziyaret etti.

Vali Ünlü, Çotanak Anasınıfını Ziyaret Etti

Yeni anasınıfı 7 Kasım 2022 tarihinde, Vali Ünlü’nün destek ve talimatlarıyla, “Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” kapsamında; Valilik Hizmet Binası ile çevresindeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel çocuklarının yanı sıra Valilik Hizmet Binasına yakın yerleşim yerlerindeki çağ nüfusu çocukların rahat bir şekilde eğitime erişimlerini sağlamak amacıyla ihtiyaca binaen açıldı.

Çıtlakkale Anaokulu Müdürlüğüne bağlı olarak açılan yeni anasınıfı 13 öğrenciyle eğitim öğretime başlamıştır. Anasınıfına kayıtlar devam etmektedir. Anasınıfında 1 öğretmen 1 destek personel görev yapmaktadır.

Çocuklarla yakından ilgilenen ve şakalaşan Vali Ünlü, anasınıfı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tuncer Turan’dan bilgi aldı.

Ziyaret sonrası bir paylaşımda bulunan Vali Ünlü “Bir çocuğun tebessümünde saklıdır hayat. Çıtlakkale Anaokulumuzun Valiliğimizde hizmet veren Çotanak sınıfında hepsi birbirinden güzel, yarının umudu, hayatın neşesi sevgili yavrularımızla bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca eğitim ortamlarını iyileştirmek, okullar arasındaki farklılıkları azaltarak fırsat eşitliğini sağlamak, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek, okul iklimini güçlendirmek ve okulun fiziki ortamlarının bakım ve onarım ve donatım ihtiyaçlarını karşılayarak eğitim niteliğini artırmak amacıyla Cumhurbaşkanımız himayelerinde   2021-2022 Eğitim öğretim yılı başında “Temel eğitimde 10.000 Okul Projesi” başlatılmış olup, proje kapsamında okul öncesi çağ nüfusunda 5 yaşta okullaşma oranlarını yüzde yüze çıkarmak, 4 ve 3 yaşta da okullaşma oranlarını  artırmak hedeflenmiştir.

“Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” kapsamında okul öncesi (3-5 yaş) çağ nüfusunun okullaştırılması için ilimiz genelinde çağ nüfusunda yoğun olduğu alanlar başta olmak üzere tüm okullarımızın kayıt bölgesi alanları taranarak ihtiyaç duyulan yerleşim yerlerindeki okullarımızın bünyesinde yeni anasınıfları açılması için çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda ilimiz genelinde okul ve kurumlar bünyesinde 47 yeni anasınıfı açılarak, eğitim öğretime başlamışlardır. İhtiyaç olan yerlerde yeni anasınıfları açılması ile ilgili çalışmalar da kesintisiz şekilde sürdürülmektedir.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL