Güncel

Vali Serdengeçti, Erasmus Değişim Programı Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Erasmus Değişim Programı kapsamında ilimize gelen öğrencilerle özel bir buluşma gerçekleştirdi.

Vali Serdengeçti, Erasmus Değişim Programı Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Giresun Valiliği tarafından yürütülen “Up&Up” isimli Erasmus+ projesi kapsamında, 1-9 Eylül 2023 tarihleri arasında 8 farklı ülkeden (Türkiye, Polonya, Bulgaristan, İspanya, Sırbistan, Ukrayna, Arnavutluk ve İtalya) toplam 36 katılımcı, “İleri Düzey Girişimcilik Eğitimi” almak üzere Giresun’da buluştu.

Toplantıda, uluslararası öğrenci değişim programları ve eğitim alanında iş birliği imkanları görüşüldü. Görüşmeye Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş ve İl Yazı İşleri Müdürü Ali Bilen de katıldı.

Vali Serdengeçti, toplantıda öğrencilere hoş geldiniz diyerek, ilimize gelmelerinin Giresun için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Vali Serdengeçti, “Öncelikle böyle bir projenin Valiliğimiz öncülüğünde yürütülmesinden çok büyük memnuniyet duyuyorum ve projede emeği geçen tüm iş arkadaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Giresun, tarihi ve doğal güzellikleri ile ülkemizin önemli turizm merkezlerinden biridir. Aynı zamanda, eğitim alanında da önemli bir potansiyele sahiptir. Bu projenin, ilimiz ve öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Öğrenciler ise, Giresun’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Öğrenciler, “Giresun’da çok güzel bir ortamda eğitim alıyoruz. Şehriniz çok güzel ve insanlarınız çok misafirperver.” ifadelerini kullandılar.

Görüşmede, uluslararası öğrenci değişim programlarının önemi vurgulandı. Bu tür programların, öğrencilerin farklı kültürler hakkında bilgi edinmelerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağladığı belirtildi. Ayrıca, eğitim alanında iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Vali Serdengeçti, görüşme sonrası duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Valiliğimizce yürütülmekte olan Up&Up isimli Erasmus+ Projesi kapsamında 8 farklı ülkeden ileri düzey girişimcilik eğitimi almak için ilimize gelen 36 öğrenciyi misafir etmekten memnuniyet duyduk. Güzel Giresun’umuza hoş geldiniz sevgili gençler.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL