Güncel Yerel

VALİ ENVER ÜNLÜ, GİRESUN ŞUBESİ’NİN 5.OLAĞAN KONGRESİNE KATILDI

Vali Enver Ünlü, Türkiye Harp Malulü, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şubesi’nin 5.Olağan Kongresine katıldı.

VALİ ENVER ÜNLÜ, GİRESUN ŞUBESİ’NİN 5.OLAĞAN KONGRESİNE KATILDI

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şubesi’nin 5. Olağan Kongresi; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş bütün gazilerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşuna ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.

Şehit ve gaziler için Kur’an Tilaveti ve yapılan dualarla devam eden program; Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şube Başkanı Hayrettin Akgün ve Genel Başkanı Mustafa Işık tarafından yapılan konuşmaların ardından bir konuşma yapan Vali Ünlü; “Bugün, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şubemizin 5. Olağan Kongresini gerçekleştirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Bizler ‘Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla mücadele eden bir milletin evlatlarıyız. Bizim inancımızda şehitlik, peygamberlik makamından sonra gelen en yüksek makamdır. Biz bugün bu topraklar üzerinde hür ve özgür bir şekilde, birlik ve beraberlik içerisinde yaşıyorsak, şanlı bayrağımız göklerde dalgalanıyorsa, ezanımız okunuyorsa bu başta şehitlerimizin, gazilerimizin fedakârlığı başta olmak üzere yüreğinde vatan aşkı olan nice kahramanlar yetiştiren çok değerli, vakur duruşlu aileleri sayesindedir. Şehitlerimiz ve onların geride bıraktıkları kıymetli aileleri bizler için çok değerlidir. Eşini, annesini, babasını, kardeşini kaybetmiş olmanın acısını sadece yaşayanlar anlayabilir. Şehitlerimizin geride bıraktıkları yakınları devletimize ve milletimize emanettir. Bu bilinçle devlet ve millet olarak her zaman şehit ailelerimiz ve gazilerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

İki senelik salgın sürecinde, tedbirlere riayet ederek eskisi gibi sık sık bir araya gelememenin üzüntüsünü hep yaşadık. Ancak gönüllerimiz hep sizlerle birlikte oldu. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla Valiliğimizin tüm imkanlarını öncelikle sizlere sonrasında tüm Giresunlu hemşehrilerimize en etkin ve verimli şekilde sunmanın gayreti içerisinde olduk. Kâh kapıdan mesafeli, kâh iletişim araçlarıyla hep yanınızda olmanın gayreti içerisinde olduk.

‘Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!

Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.’

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in de dizelerinde söylediği gibi; her Türk evladı Vatanı, Milleti ve Bayrağı için seve seve canını feda edecek bilinçle yetiştirilmekte ve yetiştirilmeye devam edilmektedir.

‘Asımın nesli diyordum ya nesilmiş gerçek;

İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek.’

Bu neslin evlatları Vatanını hiçbir şekilde teslim etmeyeceğini, canıyla kanıyla, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle yekvücut olarak 15 Temmuz akşamı verdiği mücadeleyle tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Bu şiarla hizmet vermek, Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak, şehit yakınlarımız ile gazilerimizin her türlü mağduriyetlerini gidermek, sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerini yürütmek, bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla kurulmuş olan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Giresun Şubemizin 5. Olağan Kongresinin hayırlı olmasını diliyorum.

Sözlerime son verirken; canından aziz bildiği mukaddes değerler için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlik mertebesine ulaşmak amacıyla mücadele ederken gazi olan tüm gazilerimizi de şükranla yâd ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Programa; Vali Enver Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Vekili J. Mly. Alb. Faruk Saraydar, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yzb. Emre Meral, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL