Yerel

Vali Enver Ünlü, Eksikliklerin Tamamlanması Talimatını Verdi

Vali Enver Ünlü, Giresun Merkez Batlama mevkide inşaatı %98 tamamlanan spor salonu ile Çıtlakkale Mahallesinde inşaatı %95 tamamlanan gençlik merkezinde incelemede bulundu.

Vali Enver Ünlü, Eksikliklerin Tamamlanması Talimatını Verdi

Spor salonu ve gençlik merkezi inşaatının yapımı tamamlanan bölümleri ile çalışmaların devam ettiği bölümlerinde incelemelerde bulunan Vali Ünlü, çalışmalar hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürü Hasan Bulut ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alarak, eksikliklerin bir an önce tamamlanması talimatı verdi.
Vali Ünlü ilk olarak Giresun Merkez Orhaniye Köyü, Darıbükü mevki 152 ada, 10 parselde, 24 dönümlük arsa üzerine yapılmakta olan, 3 Bin 500 kişilik spor salonunda incelemelerde bulundu. 6 Bin 500 metrekare oturum alanına sahip spor salonu Zemin+1 ve 2.kattan oluşmaktadır. Spor salonunda; 56 kişilik basın, 130 kişilik protokol, 26 kişilik engelli, 2 bin 557 kişilik seyirci koltuğu ve 522 kişilik teleskopik tribün bulunmaktadır. Bir adet engelli asansörünün de bulunduğu kapalı spor salonu içerisinde; 29×49 metre ebatlarında bir adet Merkez Salonun (basketbol, voleybol ve hentbol), her kata birer adet olmak üzere 3 adet bireysel oyunlar antrenman salonu, revir ve doping test odası, 14 adet soyunma odası (duş+wc), 6 adet antrenör odası (duş+wc), 2 adet hakem odası (duş+wc), 2 adet yayın odası, soyunma, antrenör ve hakem odalarındakiler hariç 12 adet WC, ofisler, çalışma odaları, akreditasyon odası, idari birimler ve gözlem odası bulun-maktadır. Vali Ünlü ardından Giresun Merkez Çıtlakkale Mahallesinde yapımı %95 tamamlanan Merkez Gençlik Merkezi inşaatında da incelemede bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 6 Bin m² alana kurulu olan ve 5 Bin m² kapalı alanda hizmet verecek olan gençlik merkezinin içinde; 4 adet eğitim dersliği, 3 adet dene yap atölyesi, kitap kafe, halk oyunları odası, drama odası, ses kayıt odası, müzik atölyesi, ses stüdyosu, bay-bayan mescit, soyunma odası, spor salonu, müdür odası,2 adet antrenör odası, 2 adet gençlik lideri odası, mini tenis kortu, kapalı ve açık tenis kortu bulunuyor.
Vali Ünlü’nün ziyaret ve incelemelerine; İl Genel Meclisi Başkanı Ah-met Şahin ve AK Parti İl Başkanı Kenan Tatlı’da eşlik etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL