Spor

Ünlü: “Spor, Zamanı Doğru Kullanmayı Öğretiyor”

Giresun Valisi Enver Ünlü, okul sporları faaliyet programı kapsamında Giresun’da düzenlenen “Okullar Arası Yıldız Kız Erkek Halter Türkiye Şampiyonası” açılış törenine katıldı.

Ünlü: “Spor, Zamanı Doğru Kullanmayı Öğretiyor”

Giresun Merkez 19 Eylül Spor Salonu’nda 27 Mayıs Cuma günü saat 17.00 de başlayan “Okullar Arası Yıldız Kız Erkek Halter Türkiye Şampiyonası” Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarının ardından Giresun Valisi Enver Ünlü ile Türkiye Halter Federasyonu Genel Sekreter Vekili Nezaket Sülünoğlu tarafından, dereceye giren sporculara madalyalarının takılması ve plaketlerinin takdimi ile devam eden program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Protokol konuşmaları gereğince törende bir konuşma yapan Vali Enver Ünlü, katılımcıları selamlayarak “Hepiniz yeşil ve mavinin destansı şehri Giresun’umuza hoş geldiniz, safalar getirdiniz” dedi.

Okul Sporları Yıldız Halter Türkiye Birinciliği Yarışmalarının Giresun’da gerçekleşmesini büyük bir kıvançla karşıladığını belirten  Vali Ünlü ; 40 ilden gelen 433 sporcu, antrenörler, hakemler, federasyon temsilcileri ve diğer misafirleri de Giresun’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Spor, Zamanı Doğru Kullanmayı Öğretiyor”

Sporun sağlıklı hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğuna vurgu yapan Vali Ünlü: “Spor özellikle genç yaşlarda görülen odaklanma ve dikkat sorunlarının önüne geçiyor, zamanı doğru kullanmayı öğretiyor. Ekip ruhu ve motivasyon oluşturması da cabası. Zaten bizim için spor ve eğitim birbirinden ayrılmaz zincir halkaları gibidir. Bu konuyla ilgili yapılan akademik çalışmalar da gösteriyor ki sporda parlak netice alan okullar, eğitimde de başı çekiyor. Son yıllarda bu anlayış ülkemizde de ciddi bir karşılık buldu” dedi.

“Türk Sporuna Yeni Yıldızlar Kazandırıyoruz”

Türkiye’nin son derece modern ve donanımlı tesisleriyle, statlarıyla, spor salonlarıyla, havuzlarıyla; spor altyapısına ve spor eğitimine yaptığı yatırımlarla adeta çağ atladığına dikkat çeken Vali Ünlü: “Bir yandan bu yatırımlar yapılırken diğer yandan ise okullarımızda yürüttüğümüz sportif yetenek taramasıyla da tespit ettiğimiz kabiliyetli çocuklarımızı özel eğitime alıyor ve onları çok erken yaşta keşfederek Türk sporuna yeni yıldızlar kazandırıyoruz. Spora, sporcuya her zaman değer veren, bugün sahip olduğumuz tüm bu imkanları gençlerimize, sporcularımıza sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Devlet Büyüklerimize, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza ve tüm bakanlık bürokratlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

 “Kendinize İnanmanızı İstiyorum”

Konuşmasına gençlere hitap ederek devam eden  Vali Ünlü: “Her şeyden önce kendinize inanmanızı istiyorum. Dünya ve Türk halterine adını altın harflerle yazdıran, Şanlı Bayrağımızı rekorlarla dalgalandıran Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu da sizin gibi bu Milletin evladıydı. Kendisine bu vesile bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Muhammet Furkan Özbek, Şaziye Erdoğan, Gamze Karakol ve Giresunlu Milli Sporcumuz Cansu Bektaş; sizler gibi Anadolu’nun bağrından çıktı. Onlara da Şanlı Bayrağımızı defalarca dalgalandırdıkları için gönülden teşekkür ediyorum. Bugün burada da yeni Naimler, yeni Şaziyeler, Yeni Cansular gördüğümü de belirtmek istiyorum” tespitinde bulundu.

“Her Zaman Her Koşulda Yanınızda Olduğumuzu Hatırlatmak İstiyorum”

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bir sporcuda yalnızca beden gücü ve yetenek değil, tüm bunların yanı sıra, iyi ahlâk ve zekânın da bulunması gerektiğini belirterek; ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlâklısını severim.’ demişti.  Bu sözü bir iç disiplin haline getirmenizi istiyor ve sizlere oldukça güvendiğimizi, her zaman her koşulda yanınızda olduğumuzu hatırlatmak istiyorum.

Konuşmasının sonunda “Bu vesile ile bugün burada ter tüm sporcularımızı ve antrenörlerimizi içtenlikle tebrik ediyor ve sizlere ev sahipliği yapmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumuzu da tekrardan dile getirmek istiyorum” diyen Vali Ünlü, sözlerini “Rabbimden her birinize nice başarılar niyaz ediyor, yolunuzun ve bahtınızın her daim açık olmasını diliyorum” temennisiyle tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL