Genel

ÜLKE GENELİNDE ÇOKLU DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ülke genelinde Radarla Hız, Motosiklet ve Motorlu Bisiklet, Alkol ve Uyuşturucu/Uyarıcı Madde denetimi Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

ÜLKE GENELİNDE ÇOKLU DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Alkol ve Uyuşturucu/Uyarıcı Madde, Hız ihlallerini önlemek ve sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek amacıyla  ülke genelinde eş zamanlı “Hız Denetimleri” yapıldı.

Düzenlene eş zamanlı denetimde, Radarla Hız, Motosiklet  15 bin 744 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı tespit edilerek işlem yapıldı.

Gerçekleşen Motosiklet ve Motorlu Bisiklet Denetiminde,  Kazaları önlemek, sürücü ve yolcularının trafik güvenliğini arttırmak amacıyla  motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik ülke genelinde eş zamanlı denetimi gerçekleşirken, 19 bin 873 motosiklet ve motorlu bisiklet sürücüsü denetlendi. Bin 203 sürücü/yolcunun koruma başlığı kullanmadığı, 501 sürücünün sürücü belgesiz olarak motosiklet ve motorlu bisiklet kullandığı, 70 motosiklet ve motorlu bisikletin tescil belgesi ve plakasının uygun durumda bulunmadığı, 250 motosikletin geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortasının olmadığı tespit edildi. 265 motosiklet ve motorlu bisiklet trafikten men edilirken 34 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.

Alkol ve Uyuşturucu/Uyarıcı Madde Denetiminde ise, 88 bin 893 araç/sürücü denetlendi. Bin 855 sürücünün alkol etkisinde araç kullandığı tespit edildi ve sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. 5 sürücünün uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisinde araç kullandığı tespit edilerek idari ve adli işlem başlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için hız sınırları ile diğer trafik kurallarına uymaları hatırlattı, denetimlerin devam edeceği duyurdular.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL