eğitim Güncel

Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nin İkinci Fazı Başladı

“Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesinin ikinci fazı başladı. Programa kimya mühendisliği dalındaki kız öğrenciler de dahil edildi.

Türkiye’nin Mühendis Kızları Projesi’nin İkinci Fazı Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla sürdürdükleri “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesinin ikinci fazını başlattıklarını belirterek, “İlk fazda olduğu gibi mühendis olmak isteyen kız öğrencileri her alanda destekleyerek, mesleklerinin rol modelleri olmalarını hedefliyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi (UNDP) ve Limak Vakfı iş birliğinde başlatılan “Türkiye’nin Mühendis Kızları” Projesi 31 Aralık 2021’de tamamlandı.
Mühendislik eğitimi alan veya alacak olan kız öğrencilerin eğitimlerini birçok yönden desteklemek üzere yürütülen projenin etki raporuna göre, kız öğrencilerin mühendisliğe ilgisi artarken, Bakanlık ve proje paydaşları tarafından elde edilen olumlu sonuçlar üzerine “Türkiye’nin Mühendis Kızları” Projesinin ikinci fazı Ocak ayında başladı.

Programa, kimya mühendisliği dalındaki kız öğrenciler de dahil edildi

Lise ve üniversitede okuyan kız öğrencilere yönelik iki ayrı programdan oluşan projenin ilk fazında devlet üniversitelerinin inşaat, çevre, endüstri, makine, elektrik/elektronik, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden öğrenciler programdan faydalanmıştı. İkinci fazda, kimya mühendisliği dalındaki kız öğrenciler de programa dâhil edildi.
Lise Programında ise, ilk fazda en başarılı Fen ve Anadolu Liselerinde 10 ve 11’nci sınıfta öğrenim gören öğrencileri ile öğretmen, okul idarecileri ve velilerine yönelik çeşitli farkındalık artırıcı faaliyetler gerçekleştirilmişti. İlk fazda yüz yüze gerçekleştirilen faaliyetlere ikinci fazda çevrimiçi olarak devam edilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL