Siyaset

“Türkiye, Ekmeğe Muhtaç Duruma Geldi”

CHP Bulancak İlçe Başkanı Necmi Sıbıç; Türkiye tarım ürünlerinde kendine yeten ülkelerden biriydi. İktidar maalesef tarımı bitirme noktasına getirdi. Türkiye, ekmeğe muhtaç duruma geldi.” dedi.

“Türkiye, Ekmeğe Muhtaç Duruma Geldi”

Başkan Sıbıç gazetemize yaptığı açıklamada; “Türkiye buğday ithalatının yüzde 86’sı Rusya ve Ukrayna’ya bağlı. Tarım bitti. Bakan değişiyor, politika değişmiyor, anlayış değişmiyor. Gelen, gideni aratıyor. Gelen bakan özel bir şirkette CEO’ydu. Zihniyetin değişmesi lazım. Bu topraklarda tarımı, hayvancılığı tekrar var edecek, üretimi var edecek bir anlayışın gelmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

TÜİK’in açıkladığı 2022 Şubat ayı enflasyonu ile akaryakıt fiyatlarındaki artışa değinen Başkan Sıbıç; “Her şey akaryakıta bağlı. Maalesef son 20 yılda 20 kat artan akaryakıt var. Artık çiftçi,  traktörüne mazot koyamayacak, çift süremeyecek, üretemeyecek. CHP iktidarında, çiftçiye verilen mazottaki ÖTV ve KDV kaldırılacak. Çiftçi hak ettiği desteği alacak. Esnafımıza sicil affı getirilecek. 20 yıldır AKP’nin uyguladığı yanlış tarım politikaları, tarımı bugünkü noktaya taşıdı. Bu nedenle, yeniden tarımda planlı, programlı, öngörülü bir çalışma başlamazsa sorunlarda devam eder. Kamucu bir anlayışla çiftçilerin destekleneceği, tarım alanlarının yeniden genişletileceği ve ülkemizin kendi kendine yeter hale getirileceği çalışmalara geçilmezse aynı anlayış, bu sıkıntılar devam eder. ” dedi.

Tarımda planlamanın yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Sıbıç; “Tarımda planlama yapılmalı, üretim için çiftçi mutlaka desteklenmeli. Geçen yıla göre gübre yüzde 342, mazot yüzde 128(devamlı günlük artıyor) tarım ilacı yüzde 250, elektriğin ise yüzde 120 arttı. Türkiye’de 5 milyon hektar tarım arazisi tarım dışı kaldı. 800 bin çiftçi ise çiftçiliği bıraktı. Çiftçinin ürünü değer bulmalı, yem içinde önlem alınmalı.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL