Köşe Yazısı

TÜM BABALARIN GÜNÜ KUTLU OLSUN…

İYİ Haftalar… 18 Haziran Pazar günü “Babalar Günü” idi. Hayatımızın her anında gücümüze güç katan ve her daim fedakârlıklarını gösteren babalarımızın hakkını ödeyemeyiz. Onlara sadece bu günde değil her zaman..

TÜM BABALARIN GÜNÜ  KUTLU OLSUN…

İYİ Haftalar…

18 Haziran Pazar günü “Babalar Günü” idi. Hayatımızın her anında gücümüze güç katan ve her daim fedakârlıklarını gösteren babalarımızın hakkını ödeyemeyiz. Onlara sadece bu günde değil her zaman sevgi ve saygı göstermeliyiz. Bu vesileyle başta kendi babam olmak üzere, şehit, gazi babaları ve bu dünyadan ahirete intikal eden ve tüm babalarımızın ile baba adaylarının bu özel gününü tekrar yürekten kutluyorum.

Ülkemizde “ Faiz sebep, enflasyon neticedir” sloganıyla ısrarla yönetilen ekonomi modelinin ne derece olumsuz sonuçlar getirdiğini her geçen gün görüyor, öğreniyoruz. Bu ısrarlı modelle faiz düşürülüyor ve döviz kurundaki yükselmenin önüne geçilemiyor. Geçim sıkıntısı insanların her geçen gün belini büküyor, kopma derecesine getiriyor. Zam üstüne zam. Temel ihtiyaçlar, akaryakıta gelen zamlar… Hayatımız her geçen gün kısıtlanıyor. Bırakın zevklerimize yönelik yaşamayı, temel ihtiyaçlarımızı bile karşılayamıyoruz artık. Buna bir çözüm getirilmeli. Bu günün koşullarında ekonomik alanda öncelikle güven ortamının sağlanması gerekiyor. Yoksa vay halimize…

Son yazılarımda da bahsettiğim ve bu yanlış karardan dönülene kadar da bahsetmek istediğim bir diğer konuda “Okullara İmam Atanması” konusu. Bilindiği üzere “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) diye bir proje son günlerde gündemde fazlasıyla yer alıyor. Bu projeye göre her aşamadaki okula manevi danışmanlık adı altında imam ve din görevlisi ataması yapılacak. Bu din adamları, “Aklı selim, kalbi selim ve zevki selim sahibi, bedensel ve sosyal bakımdan dengeli bireyler yetiştirmesine katkı” sunacaklarmış. Arapça tamlamalarla açıklanan bu amacı, öğretmenlik eğitimi yerine dinsel eğitim alan kişiler sağlayacakmış. Umarım aklıselim egemen olur, bu uygulamadan hemen dönülür.

Geçtiğimiz günlerde Tatvan Belediye Başkanı Korumaları tarafından darp edilen meslektaşımız, Gazeteci Sinan Aygül’e şifalar diliyor, yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Gazetecilik suç değildir. Güvenlik güçlerinin görevi gazetecileri engellemek değil, görevlerini yaparken can güvenliğini sağlamaktır. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün, bu ülkede her görüşten insanın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkının teminatı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim. Meslektaşımıza şiddet uygulayan, suç işleyen kişileri kınıyor, en kısa sürede cezalandırılmalarını istiyoruz.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4451’inci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL