Bulancak eğitim

TUBİTAK Bilim Söyleşileri Bulancak’ta Devam Ediyor

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında ülkemizin güzide üniversitelerinden 15 Bilim İnsanı Bulancak’a gelerek öğrenciler ile söyleşi gerçekleştiriyor.

TUBİTAK Bilim Söyleşileri Bulancak’ta Devam Ediyor

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri, bilim insanlarını öğrencilerle buluşturarak toplumda bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmayı hedefleyen etkinliklerdir. Bu etkinlikler çerçevesinde temel bilimler, sosyal bilimler, teknoloji, mühendislik, sanat ve tasarım konularında farkındalık oluşturmak; hedef kitlenin bilimsel konuları, kavramları ve süreçleri alanında uzman bir konuşmacının deneyimlerinden yola çıkarak anlamasına imkân sağlamak amaçlanmaktadır.
Etkinlik kapsamında okullarımızda “Atom, Kültürel Miras, Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele, Siber Güvenlik, Dijital Dönüşüm, Oyun Tasarımı ve Oyunlaştırma, Değerler Eğitimi, Algoritma ve Mantıksal Tasarım, İnsan Hakları, Bilinçli Medya Kullanımı, Matematik ve Zekâ Oyunları, Yapay Zekâ” gibi pek çok farklı alanda söyleşiler gerçekleşiyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel BULUT “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında ilçemize gelen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Ekrem KÖKSAL, Trabzon Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Canan OKKALI, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Özlem ÇAKIR, Gümüşhane Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Samet TONYALI, Erzurum Atatürk Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Sayın Ahmet İlker AKBABA, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sayın Cemalettin YILDIZ, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Salim GÖKÇEN, Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Sayın Merve YILDIZ, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sayın Melek SARAL, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sayın Zekiye TAMER GENCER, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sayın Şerif BÜYÜKKÖSE’ye ve TÜBİTAK Bilim Söyleşileri etkinliğini gerçekleştiren okul idarecilerine ve öğretmenlere teşekkür ederim “dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL