Genel

Ticari Amaçlı Balıkçılıkta Kullanılan Av Araçlarının Markalanması Çalışmalarına Başlandı

Tarım Bakanlığı’nın sürdürülebilir ve izlenebilir balıkçılık politikası kapsamında uygulamaya alınan ve “Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığında Kullanılan Av Araçlarının Markalanması Talimatı” çerçevesinde markalama iş ve işlemlerine; İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli su ürünleri teknik elemanlarının kontrol ve gözetiminde başlandı.

Ticari Amaçlı Balıkçılıkta Kullanılan Av Araçlarının Markalanması Çalışmalarına Başlandı

Konu ile ilgili Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;
“Av araçlarının markalanması uygulamasının amacı; Ticari amaçlı su ürünleri avcılığında kullanılan av araçlarının markalanarak; kayıt altına alınması, envanter çıkarılması ve yasadışı su ürünleri avcılığında kullanılmasının önlenmesidir.
2022-2023 av sezonu açılışına kadar Giresun İlimizde bulunan ticari balıkçılarımızın mevcut av araçlarının markalanma işlemleri İl/İlçe Müdürlüklerimizce tamamlanacaktır. Ticari balıkçılarımızın bu kapsamda önce bağlı bulunduğu su ürünleri kooperatifinden gerekli markaları temin ettikten sonra İl/İlçe Müdürlüklerimize başvurmaları gerekmektedir.
Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen balıkçılarımız, İl Müdürlüğümüz Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünü veya İlçe Müdürlüklerimizi ziyaret edebilir ayrıca giresun.tarimorman.gov.tr internet sitemizden gerekli bilgilere erişebilirler.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL