Köşe Yazısı

TEVAFUKUN BÖYLESİ DOSTLAR BAŞINA

Tevafukun böylesi insanlık tarihinde bugüne kadar belki görülmemiştir, bundan sonra görülür mü bilinmez…20. yüzyıla damgasını vurmuş 2 büyük şahsiyet, 2 muazzam devlet adamı, 2 büyük vatan ve iman aşığı… Bu..

TEVAFUKUN BÖYLESİ DOSTLAR BAŞINA

Tevafukun böylesi insanlık tarihinde bugüne kadar belki görülmemiştir, bundan sonra görülür mü bilinmez…20. yüzyıla damgasını vurmuş 2 büyük şahsiyet, 2 muazzam devlet adamı, 2 büyük vatan ve iman aşığı… Bu iki Allah dostunun hayat yolculuğundaki akıllara durgunluk verecek olan tevafuklar ve muhteşem benzerlikler… Buyurunuz beraberce tetkik edelim.

Sultan 2. Abdülhamid Han 34 Yaşında, 34 plaka kodu olan İstanbul’da siyasete başlamış ve 34 yıl siyaset yapmıştır. Milli Görüş Lideri Merhum Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN 42 yaşında, plaka kodu 42 olan Konya’da siyasete başlamış ve 42 yıl siyaset yapmıştır. Abdülhamid Han’ı tahtından indirmek için 31 Mart askeri darbesi tezgahlanmış, Necmettin EEBAKAN’a ise 28 Şubat askeri darbesi tezgahlanmıştır.

Yahudiler 1897’de Basel konferansında İngiltere öncülüğünde Küçük İsrail’i 50. yılda (1947 de), Amerika öncülüğünde de Büyük İsrail’i 100. yılda (1997 de) kurma kararı almışlardı. Abdülhamid Han’ın siyasetinin 33. yılında İttihat ve Terakki Partisini kurdurup, Sultanın 3 talebesini Osmanlıyı yıkıp, Küçük İsrail’i kurmak için iktidara getirdiler. Tam 50. yılın sonunda plan tuttu ve İngiltere öncülüğünde Küçük İsrail’i (1947 de) kurdular.

Necmettin ERBAKAN’ında siyasetinin 33. yılında Büyük İsrail’i kurmak için 3 talebesine malum partiyi kurdurup iktidara getirdiler. Abdülhamid Han’ın 3 talebesinin ismi Talat paşa,Enver Paşa ve Cemal Paşa idi. Necmeddin ERBAKAN’ın 3 talebesinin ismini cümle âlem bildiği için zikretmeye gerek yok.
”İttihat ve Terakki” mana olarak ”Birlik ve Kalkınma” demektir.
İttihatçıların lideri Talat Paşa Sultan Ahmet mitinginde ”Ey ahali biz üstümüzde ki Osmanlı hırkasını çıkardık” demişti. Malûm Partinin genel başkanı da Mason Lionsları toplantısında ”Biz Milli Görüş gömleğimizi çıkardık” dedi.
İttihat ve Terakki lideri Talat paşa hocası 2. Abdülhamid’e karşı Osmanlı halkının desteğini alabilmek için dini kanaat önderi olarak Said-i Nursi’yi kullanmıştı. Malûm partinin lideri de hocası Erbakan’a karşı Türk halkının desteğini arkasına alabilmek için dini kanaat önderi olarak Fethullah GÜLEN’i kullanmıştır.Daha sonra Talat paşa ile Said-i Nursi’nin, Malûm zat ile Fethullah GÜLEN’in araları açıldı.

Abdülhamid Han amcası Abdülaziz’den aldığı 300 Milyon dış borç altını 33 yılda 30 milyon altına düşürdü, yerine geçen 3 talebesi Osmanlının dış borcunu sadece 8 yılda 400 milyon altına geri çıkardı. N. ERBAKAN ise devraldığı dış borcu epeyce aşağılara indirdi, yerine geçen 3 talebesi ise Türkiye’nin dış borcunu 220 milyar dolardan 450 milyar dolara çıkardı.

İki lidere de düşmanları hayrandı. Alman Prensi Bismark ”Tanrı Dünyada siyasi dehanın yüzde 90’ını Abdülhamid’e, Yüzde 5’ini bana, diğer yüzde 5’ini de dünyadaki geri kalan tüm siyasilere vermiş. Ben şanslıyım ki bana yüzde 5’i düşmüş” itirafını yapmıştır.. Şimon PEREZ’ de ” N.ERBAKAN yarım dönem iktidarda kaldı, Büyük İsrail planımız 10 yıl ertelendi. Eğer bir dönem kalsaydı Büyük İsrail’i 100 yıl erteleyecektik” itirafını yapmıştır. Basel Konferansının 100.yılında N.ERBAKAN’ın iktidarda olması siyonizmin planlarını bozmuştur.

İki lidere de halkın gözünden düşürmek için basın yoluyla olmadık çirkin iftiralar atılmıştır. Abdülhamid HAN’a ve Necmeddin ERBAKAN’a bilmeden iftira atanların bir kısmı daha sonra hatalarını anlayıp pişman olmuşlardır. ve Hıristiyan ittifakı son 100 yılda iki şahsın ölümünden sonra mutluluklarını göstermek için ”Mutluluk çanı seremonisi” düzenlemişlerdir. Bunlar Abdülhamid Han ve Necmettin ERBAKAN’ın öldüğü günler olmuştur.

İki lider de keramet ehlidir. Abdülhamid Han 1905’te ki Cuma namazı çıkışı kurulan saatli bombadan, Necmettin ERBAKAN’ da Malatya mitingindeyken, Elazığ’a gitme hazırlığındayken iki şehir arasında tenha bir yola konulan saatli bombadan keramet ehli oldukları için yara dahi almamışlardır.

İki lidere de iktidardan uzaklaştırıldıktan sonra ev hapsi cezası verilmiştir. Abdülhamid Han’a Selanik’te, N.ERBAKAN’a ise Ankara Balgat’da. İki lidere de Ömür Boyu siyaset yapma cezası da verilmiştir. Abdülhamid Han ”Kafirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır” ayeti ile, ”Ahir zamanda da tıpkı benim zamanımda ki gibi bir Asr-ı Saadet dönemi yaşanacaktır” hadisiyle müjdelenen İSLAM BİRLİĞİ davasının fikrini ortaya atmış; Necmeddin ERBAKAN ise, bu kutsal davayı D-8 İslam Birliğini kurarak temellendirilmiştir. İki Lider arasında daha bir çok benzerlikler vardır, ama anlayana sivri sinek saz, anlamayana ne söylesen az. …Selam ve dua ile….

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL