Köşe Yazısı

“SİYASAL İSLAM” DİYE BİR ŞEY YOKTUR. İSLAMIN SİYASETİ VARDIR. 

Merhum Hocamız Necmeddin Erbakan siyasete atılıp millete “milli görüş” ve “adil düzen” ifadeleri ile İslam’daki siyasetten kuş dili ile açıklamalar yaparken kim uydurdu ve ilk defa kim söylediyse ortaya “siyasi İslam” deyişi ortaya çıktı.

“SİYASAL İSLAM” DİYE BİR ŞEY YOKTUR. İSLAMIN SİYASETİ VARDIR. 

Aslına bakarsanız bu ifadede İslam’ı biraz küçültme, daraltma ve az da olsa küçük düşürme vardır. Çünkü bu siyasete mensup siyasete ait ve siyasete tabi İslam anlamına gelir. Oysa İslam düzeninde İslam siyasete değil Siyaset İslam’a tabi olur.

Batılılar politika, Müslümanlar ise siyaset demişler ki, halka ait olan işlerin görüp gözetilmesi yolu yordamınca ve usulüne göre yerine getirilmesi demektir.

İslam düzeninde daha çok başkanlık sistemi vardır. Ama bu başkanlık sistemi ne ABD ve ne de başka yerlerde uygulanan bir sistemdir. İslam’ın başkanlık sistemi şuraya dayanır. Şura da istişareye ve üyelerin birbirlerini ikna etmeye dayanır, yoksa bugünkü meclislerde olduğu gibi iktidar ve muhalefet kanatları diye ikiye bölünmüşlük ve çoğunluğun parmak kaldırmalarına dayanmaz.

İslam düzeninde devlet-millet ayrılığı yoktur, özel hukuk ve kamu hukuku diye bir ayrım da yoktur. Tüm Müslümanlar birbirlerinin velileridirler. İslam’da din kardeşliği olduğu gibi vatandaş kardeşliği de vardır.
İslam düzeni doğal ilahi fıtri ve tabii bir dindir. O sebeple sosyal bünye, bir biyolojik bünye kadar uyumlu ve ahenklidir.

İslam’ın bir toplum düzeni olduğunu kabul etmeyenler Müslüman olamazlar. Çünkü İslam hem din ve hem de düzendir. Aslında siyaset peygamber mesleğidir; asker ocağı Peygamber ocağı değil, siyaset Peygamber ocağıdır.

Bize göre bugün dünyada Müslümanların çekmekte olduğu sıkıntılar millet ve ümmet bilinciyle devletlerini ve bu devletlerin üstünde de bir hilafet devletine sahip olmadıklarından kaynaklanmaktadır. Bu husus, bugün Müslümanların en büyük eksikliğidir. Müslümanlar arasında yaygın olan tarikat, grup ve cemaatler de bu konulardan hiç bahsetmemekle Müslümanları uyutup ve uyuşturmakla en büyük günaha girmektedirler.

Müslümanlar sadece ibadetleri yapmakla muamelatı terk etmiş olmakla ancak çeyrek Müslüman olmaktadırlar. Görüldüğü gibi çeyrek Müslümanlık da bizi adam edememektedir.

Bizden söylemesi ve tebliği sorun söyleyelim, söyleyin dinleyelim. Allah Müslümanları korusun inşallah…ALINTI.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL