Köşe Yazısı

ŞERİAT MI GELECEK?

Milli Eğitim Bakanı YUSUF TEKİN’in, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler büyük yankı buldu ve birçok kesimin tepkisine neden oldu. Bakan Tekin’in tepki çeken açıklamaları şu şekildeydi: “Kız..

ŞERİAT MI GELECEK?

Milli Eğitim Bakanı YUSUF TEKİN’in, geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler büyük yankı buldu ve birçok kesimin tepkisine neden oldu. Bakan Tekin’in tepki çeken açıklamaları şu şekildeydi: “Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ilk söylediği şey ‘Erkeklerin olduğu yerde olmasını istemiyorum’ oluyor. Karma eğitim esas ama kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur.” Bakan Tekin, kendisine “Şeriatı öven kitap mı yazdınız?” sorusunun yöneltilmesi üzerine ise, “Keşke Şeriatı övecek kadar bilgim olsa veya şeriat ile ilgili bunu yazacak kadar bilgim olsa” diyerek yanıt verdi. Devlet çocukları korumak, onların haklarını gözetmek zorundadır. Çocuklarını cinsiyet ayrımına dayanarak okula göndermeyenler, çocuklara çocuk olarak bakamayan bir görüştür. Bence bu tarz bir zihniyet “Hiçbir Koşulda Kabul Edilemez, Edilmemeli. Türkiye Laik Bir Ülkedir. Karma Eğitim Tartışmaya Açılamaz!”

Sağlık Bakanlığı bir taraftan uzmanlar bir taraftan “Sıcak Çarpmasına” karşı vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. Ülke genelinde olduğu gibi bölgemizin de sıcak hava dalgasına girmesi bekleniyor. Vatandaşlarımız, sıcak çarpmasından korunmak için, günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00) mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı, bu saatlerde dışarı çıkmaları gerekiyorsa güneş altında korunmasız kalmamalı, şapka ve gözlük kullanmalıdırlar. Bununla birlikte herkes bol su, sıvı gıdalar ve sebze-meyve tüketmeli, yağlı ve yüksek kalorili yiyeceklerden kaçınmalıdır.

9 Temmuz tarihinden itibaren Batı ve Orta Karadeniz illerimizdeki sel ve heyelan afetleri ne yazık ki, can ve mal kayıplarına neden oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’da ilimize gelerek yaşanan sel sonrası Bulancak-Piraziz-Yağlıdere ve Keşap ilçelerimizde incelemelerde bulundu. Bakam Uraloğlu, 125 makine ve 324 personel ile çalışmaların devam ettiğini belirtti. Piraziz, Bulancak, Yağlıdere, Tirebolu, Espiye ve Güce olmak üzere 6 ilçemizde kapalı köy yolu bulunmadığını ancak köy içi mahalle yollarında kapanan yol olduğunu ve imkan verilen noktalarda gerekli müdahaleleri yapılıyor. Bulancak/Kovanlık kara yolumuzda meydana gelen su baskını ve heyelan nedeniyle ulaşımı alternatif yoldan sağlanıyor. Son olarak, selde hayatını kaybeden işçimize Allah’tan rahmet ve ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.

SAYGILARIMLA
Hepinize SAĞLIKLI okumalar dilerim
SAVAŞ’ımın yokluğunun 4475’inci Günü

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL