Güncel Yerel

Şenlikoğlu: “Osman Ağamız Giresun’umuzun En Önemli Değerlerinden Biridir ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Milli Mücadele Kahramanı Gazi Milis Yarbay Osman Ağa’nın 99. ölüm yıl dönümünde mesaj yayınladı.

Şenlikoğlu: “Osman Ağamız Giresun’umuzun En Önemli Değerlerinden Biridir ”

Başkan Şenlikoğlu mesajında: “Milli Mücadele Kahramanı, 47. Giresun Gönüllü Alayımızın komutanı, Giresun Belediye Başkanı ve Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Merhum Osman Ağamızı aramızdan ayrılışının 99. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.

Osman Ağa ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nda 6 bin Giresunlu milis ile birlikte cepheden cepheye süren eşsiz mücadeleleri sonucunda bugün işgal görmemiş bir şehirde Belediye Başkanı olarak görev yapmanın onurunu yaşadığını anlatan Şenlikoğlu şöyle devam etti:

“Giresun 42. ve 47. Gönüllü Alaylarını kurarak vatan müdafaasında etkin rol oynayan Yarbay Osman Ağa, horon oynar gibi omuz omuza ölüme yürüyen Giresun Uşakları’nın da fedakârlıklarıyla bizlere işgal edilemeyen bir şehir bırakmıştır. Topal Osman Ağa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunda Pontus hayallerinin söndürülmesinde ve Karadeniz’de Türk’ün var oluşunda emeği geçen 40 yaşında hayata veda eden, gözü pek, cesur bir yiğittir. Osman Ağa ve Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan milletin var olma mücadelesi için kurdukları 42. ve 47. Gönüllü Alaylarla büyük bir destan yazmışlardır.  Bu vesileyle Osman Ağa ve beraberindeki tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL